Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mbappe šou

Francuska liga je opet u "normali": PSG našamarao Lyon te iskoristio kiks Lillea za preuzimanje vrha

Kylian Mbappe odradio je još jednu od onih utakmica nakon kojih se pitamo "s koje je ovaj planete?".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PSG je u susretu 30. kola francuskog prvenstva, u izravnom dvoboju za naslov prvaka, slavio na gostovanju kod Lyona s uvjerljivih 4:2. Kylian Mbappe zabio je dva pogotka, a PSG je s osvojena tri boda dostigao Lille, koji je u ranijem terminu kiksao protiv ponajlošije momčadi prvenstva. 

PSG je vodio 4:0 nakon 52 minute utakmice i tek je od 60. minute pariški stroj popustio s pritiskom i igrom na najvišoj razini. To je omogućilo Lyonu da ublaži poraz, no ni blizu da bi ozbiljno ugrozio prednost Parižana. 

gol expired Rapsodija Barcelone na jednom od najtežih gostovanja: Rekorder Messi i slavljenik Griezmann zabili divider

PSG je ovom pobjedom preuzeo vodstvo od Lillea koji je kod kuće izgubio od Nimesa sa 1:2 načinivši još jedan krivi korak u borbi za naslov prvaka.

Gosti su poveli u 12. minuti golom Mousse Konea, no osam minuta kasnije Xeka je izjednačio. U posljednjim trenucima prvog dijela Nimes je stigao do nove prednosti, a za 2:1 zabio je Renaud Ripart.

Lille je protiv jednog od glavnih kandidata za ispadanje imao cijelo drugo poluvrijeme izboriti barem za bod, no nije uspio produživši tako krizu u koju je upao. Lille je naime, u zadnjih šest kola upisao samo dvije pobjede ispustivši vrh ljestvice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider