Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Furiozno

PSG gostujućom petardom krenuo u obranu naslova, briljirali Messi i Neymar

Clermont - PSG 0:5 u prvom kolu nove sezone Ligue 1.

Slavlje igrača PSG-a (Foto: Afp)

Aktualni nogometni prvak Francuske Paris Saint-Germain uvjerljivom je pobjedom od 5:0 na gostovanju kod Clermonta krenuo u obranu prošlogodišnjeg naslova pod vodstvom novog trenera Cristophea Galtiera.

Briljirali su Neymar i Lionel Messi. Brazilac je postigao pogodak i imao tri asistencije, dok je Argentinac začinio utakmicu postigavši dva pogotka u završnih deset minuta.

Odluka o pobjedniku pala je već u prvom poluvremenu. Parižani su poveli u 9. minuti nakon odlične akcije u kojoj je strijelcu Neymaru asistirao Messi. Brazilac je potom u 26. minuti povukao kontranapad i poslužio Hakimija koji je sa desetak metara "probio" domaćeg vratara Diawa.

Svoju drugu asistenciju Neymar je upisao u 38. minuti, kad je iz slobodnog udarca ubacio u kazneni prostor, a njegov sunarodnjak Marquinhos s pet metara zakucao glavom pod gredu.

Hat-trick asistencija Neymar je kompletirao u 80. minuti, kad je mogao i sam završiti akciju, ali je odlučio poslužiti Messija za njegov prvi pogodak u novoj sezoni francuskog prvenstva.

Argentinac je stavio točku na i pravom majstorijom u 86. minuti. Njegovo utrčavanje u kazneni prostor pravovremenom je loptom popratio Paredes, a Messi je primio loptu na prsa i potom "škaricama" prebacio domaćeg vratara za konačnih 5:0.

U prvoj utakmici subotnjeg programa Monaco je pobijedio sa 2:1 na gostovanju kod Strasbourga. Gosti su imali dva pogotka prednosti do kojih su došli golovima Krepina Diatte u 43. minuti i Sofianea Diopa u 53. minuti.

Habibou Diallo je u 65. minuti smanjo zaostatak Strasbourga, a isti je igrač u drugoj minuti sučevog dodatka još jednom pogodio mrežu. No, veselje domaćih nogometaša i navijača je utihnulo kad je stigla vijest iz VAR sobe da je strijelac u začetku akcije bio u minimalnom zaleđu, koje golim okom nije bilo vidljivo.

Francusko prvenstvo su u petak otvorili Lyon i povratnik u elitno društvo Ajaccio, a domaćin je slavio sa 2:1.

U nedjelju će biti odigrano preostalih sedam dvoboja prvog kola: Toulouse - Nice (13:00), Angers - Nantes, Lens - Brest, Lille - Auxerre, Montpellier - Troyes (15:00), Rennes - Lorient (17:05) i Marseille - Reims (20:45).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider