Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostaje na klupi

Tudor pokazao da je najbolji kad je najteže: Marseille slavio protiv Lyona na Velodromeu

Marseille je slavio 1:0 protiv Lyona u 14. kolu Ligue 1.

Igor Tudor (Foto: Afp)

U derbiju 14. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je pobijedio Lyon sa 1:0 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih šest susreta.

Hrvatski nogometni stručnjak Igor Tudor napokon može malo odahnuti. Nakon što je OM u zadnjih pet nastupa upisao četiri poraza, te ispao iz Europe, Tudor se našao na udaru kritičara. Međutim, pobjeda u derbiju protiv Lyona otupit će napade.

Marseille je dominirao veći dio susreta i posve zasluženo je došao do prve ligaške pobjede nakon konca rujna. Pogodak odluke zabio je Samuel Gigot u 43. minuti pogodivši glavom nakon što je Jordan Veretout ubacio iz kornera.

Majeru pola sata u remiju

U ranije odigranom susretu Lille i Rennes su odigrali 1:1.

Domaćin je poveo u 16. minuti golom Josea Fontea, a izjednačio je Benjamin Bourigeaud iz kaznenog udarca u 58. minuti. Rennes je u 90. minuti ostao s igračem manje nakon što je isključen Birger Meling.

Hrvatski reprezentativac Lovro Majer za goste je igrao posljednjih pola sata.

Monaco je na gostovanju pobijedio Toulouse sa 2-0, a strijelci su bili Golovin (46) i Embolo (60). Nica je porazila Brest sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Laborde (54).

Uspješan je bio i Reims koji je golom Baloguna (82-11m) porazio Reims sa 1-0.

U prvom nedjeljnom susretu PSG je na gostovanju porazio Lorient sa 2:1. Poveo je PSG vrlo rano, Neymar je zabio za 1-0 u devetoj minuti. Domaća momčad do izjednačenja dolazi u 53. minuti, a strijelac je Moffi, no u 81. minuti za 2-1 za PSG zabija Danilo Pereira.

Na ljestvici vodi PSG sa 38 bodova, Lens ima 33, a Rennes 28 bodova. Marseille je sada četvrti sa 27 bodova koliko imaju i Monaco, te Lorient.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider