Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za Ligu prvaka

VIDEO Majer iskoristio lošu reakciju Ćalete-Cara i zabio novi gol, Bordeaux ispao iz lige

Lovro Majer zabio je za pobjedu Rennesa protiv Marseilla.

Lovro Majer (Foto: Afp)

Nogometaši Rennesa pobijedili su pred svojim navijačima Marseille sa 2:0 u predzadnjem kolu Ligue 1 i time zadržali izglede za plasman u Ligu prvaka, a strijelac drugog pogotka bio je hrvatski reprezentativac Lovro Majer.

Rennes je poveo u 12. minuti golom Bourigeauda.

U 35. minuti domaća je momčad pritiskom natjerala goste na gubitak lopte oko sredine igrališta, a u munjevitom kontranapadu Terrier je krenuo prema vratima Marseillea po lijevom boku, pravodobno poslao loptu u sredinu kaznenog prostora, gdje je u natrčavanju bio Lovro Majer.

Pogodak Lovre Majera možete vidjeti OVDJE.

Duje Ćaleta-Car je uklizavanjem pokušao spriječiti asisteneciju, ali je bio predaleko od lopte, koju je dočekao Majer te ju mirno i precizno lijevom nogom poslao u mrežu.

Rennes je sa 65 bodova na četvrtom mjestu, a tri više imaju Marseille i drugoplasirani Monaco, koji je na svom terenu gubio 0:2 protiv Bresta, da bi na kraju slavio sa 4:2. Duverne (10) i Belaili (23) su bili strijelci za Brest, da bi Wissam Ben Yedder odgovorio s tri pogotka (44-11m, 51, 54). Konačnih 4-2 postavio je Kevin Volland (70).

Napeta borba za Ligu prvaka

Monaco pobjedom kod Lensa u zadnjem kolu osigurala izravan plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Marseille dočekuje Strasbourg i bod mu donosi najmanje mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Rennes na gostovanju kod Lillea treba pobjedu. U slučaju poraza Monaca i Marseille Majerova momčad će izravno u Ligu prvaka, a u slučaju da izgubi samo jedan od konkurenata, Rennes može u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Rennesu je bod dovoljan da bi osigurao mjesto u grupnoj fazi Europske lige, za koje još konkuriraju Starsbourg i Nica koji imaju po 63 boda.

Bordeaux ispao u drugu ligu

U borbi za opstanak Lorient je osigurao mjesto u Ligue 1 i u sljedećoj sezoni odigravši 0:0 kod Bordeauxa, koji je time zacementirao svoje preseljenje među drugoligaše, jer ima tri boda manje od Metza i Saint-Etiennea koji će se boriti za 18. mjesto što donosi nastup u razigravanju za ostanak u elitnom razredu.

Metz ima bolju gol-razliku i u zadnjem kolu mora ostvariti bolji ili jednak rezultat kao Saint-Etienne da bi ostao ispred. Metz će u zadnjem kolu gostovati kod PSG-a, a Saint-Etienne kod Nantesa.

Prvaci su slavili su uvjerljivih 40 kod Montpelliera. Prva dva pogotka postigao je Lionel Messi (6, 20) na asistenciju Kyliana Mbappea, na 3:0 je povisio Angel Di Maria (26), a konačnih 4:0 postavio je Mbappe (60) precizno izvedenim udarcem s bijele točke.

Tablica Ligue 1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider