Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
real i roma slave

Vlašić majstorski zabio, ali CSKA je izgubio i ispao iz Lige prvaka

Vlašić je zabio, ali to nije bilo dovoljno za CSKA koji bi mogao ostati bez europskog proljeća.

Nikola Vlašić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

CSKA je u prvoj utakmici skupine G na svom terenu izgubio od Viktorije Plzen 2:1 i oprostio se od Lige prvaka. 

Nikola Vlašić zabio je za vodstvo već u 10. minuti. Hrvatski reprezentativac bio je precizan iz penala. Majstorski je pogodio uz samu vratnicu, a vratar je mogao samo pogledom ispratiti neobranjiv udarac Vlašića.

U 43. minuti Viktorija je mogla izjednačiti, ali iskusni vratar CSKA-a Igor Akinfejev obranio je penal Romanu Prohacki. Prohacka se ipak iskupio u 56. minuti kada je zabio za 1:1, rezultat koji eliminira CSKA iz Lige prvaka.

Hejda je u 81. zabio i dovršio preokret Viktorije. Ovim rezultatom Roma i Real osigurali su prolaz uoči međusobnog susreta.

CSKA-u je upitan i plasman u Europsku ligu: bodovno su izjednačeni s Česima koji imaju bolji međusobni omjer. Viktorija u zadnjem kolu dočekuje Romu, dok CSKA putuje u Madrid.

Livaja tragičar u porazu AEK-a

U drugom susretu igranom u ranijem terminu Ajax je u ogledu skupine E u Ateni pobijedio AEK sa 2:0 osiguravši plasman u osminu finala.

Tragičar utakmice bio je hrvatski napadač Marko Livaja koji je u 67. minuti zaradio crveni karton i to u svom prvom nastupu nakon što je odradio četiri utakmice kazne zbog isključenja u susretu protiv Vidi MOL-a u kvalifikacijama.

Gosti su poveli u 67. minuti golom Dušana Tadića iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Marko Livaja. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Nizozemci su riješili u 72. minuti drugim golom Dušana Tadića.

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Bayern našeg Nike Kovača i Benfica.

Na ljestvici vodi Ajax sa 11 bodova, Bayern je drugi sa 10 bodova, na trećem mjestu je Benfica sa četiri boda, a na začelju je AEK bez bodova.

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 TV-u

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider