Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rakitić asistent

Spektakl u ranom terminu Lige prvaka: Sevilla vodila 2:0 i izgubila, totalna ludnica u Istanbulu

Sevilla je igrala doma, vodila 2:0 do 68. minute i ostala bez ičega.

Sevilla - PSV i tužni Rakitić (Foto: Afp)

Nogometaši Seville poraženi su na domaćem terenu od PSV-a s 2:3, u petom kolu skupine B Lige prvaka, premda su vodili 2:0 do 68. minute.

Tim rezultatom Sevilla je izgubila svaku šansu za prolaz u osminu finala ovog natjecanja, ali još uvijek može biti treća i time nastaviti europski put kroz Europsku ligu. PSV je, pak, bitno povećao šanse za prolaz u osminu finala.

Rakitić i Ramos za povijest

Sevilla je povela u 24. minuti kada je hrvatski nogometaš Ivan Rakitić izveo slobodan udarac, pronašao je Sergija Ramosa koji je zatresao gostujuću mrežu. U prvom dijelu Sevilla je postigla još jedan pogodak, koji je poništen zbog prethodnog igranja rukom, a domaći napadač En-Nesyri je pogodio okvir vrata. Imao je i PSV dosta prilika, ali se na odmor otišlo uz 1:0 domaćina.

Pogodak Sergija Ramosa bio je jubilarni 10.000 u povijesti Lige prvaka.

Sevilla je udvostručila prednost u 47. minuti kada je En-Nesyri kontranapad okrunio golom za 2:0. No, domaćina je u probleme ugurao Argentinac Ocampos koji je u 63. i 66. minuti zaradio dva žuta kartona, a već u 68. su gosti iskoristili igrača više. Pogodak za 1:2 postigao je Saibari.

Bio je to samo uvod u potpuni preokret jer je Gudelj u 81. pogodio vlastitu mrežu za 2:2, dok je Pepi u 92. minuti zabio za izuzetno važnu pobjedu Nizozemaca.

Arsenal je u ovoj skupini osigurao prolaz u osminu finala. Drugi PSV sada ima osam bodova, Lens je na pet, a Sevilla na dva boda. Kasnije u srijedu igraju na Emirates stadionu Arsenal i Lens, dok u zadnjem kolu Sevilla gostuje kod Lensa, a Arsenal kod PSV-a.

Kaotični remi Galatasaraya i Manchester Uniteda

U Istanbulu su Galatasaray i Manchester United odigrali nevjerojatnu i iznimno napetu utakmicu koja je završila bez pobjednika 3:3. Ostale su time obje momčadi, zajedno s FC Kopenhagenom, u borbi za drugim mjestom i plasmanom u osminu finala.

Ove su dvije momčadi uzbudljivu utakmicu odigrali i na Old Traffordu gdje je Galatasaray slavio 3:2. Možda čak i napetije bilo je u Istanbulu gdje je bilo vatreno od prve minute, a gosti su već do 18. minute vodili 2:0.

Odlični Argentinac Garnacho u 11. minuti je postigao prvi pogodak, dok je sjajni pogodak u 18. zabio Bruno Fernandes kada je zakucao loptu u domaće rašlje za 2:0 Manchester Uniteda.

Galatasaray nije zbog dva primljena gola pokleknuo već je u 29. minuti smanjio na 1:2 nakon što je Ziyech pogodio iz slobodnog udarca, a mogao je do odmora izbjeći rezultatski minus. Krajem prvog dijela Icardi je zabio za 2:2, ali je pogodak poništen zbog milimetarskog zaleđa.

Sa svih strana sijevalo je i u drugom poluvremenu. U 55. minuti je McTominay dodatno povećao prednost gostiju s Otoka te je zabio za 3:1, ali još jednom se domaćin vratio iz minusa od dva pogotka.

U 62. minuti opet je Ziyech zatresao mrežu iz slobodnog udarca, ali uz veliku pomoć gostujućeg vratara Onane koji je grubo pogriješio, dok je u 71. minuti Akturkoglu postigao sjajan gol za 3:3. Lijepo je primio i u trku žestoko opalio te pogodio bliži kut suparničkih vrata.

Do kraja su obje momčadi imale niz dobrih prilika za pogodak i pobjedu. Tresao se i domaći okvir vrata, ali je završilo bez pobjednika.

U nastavku večeri Bayern u Muenchenu igra protiv FC Kopenhagena. Bavarci su sigurni prvi, a iza njihovih leđa Galatasaray ima pet, a Danci i Manchester United po četiri boda. U zadnjem kolu igraju Manchester United - Bayern i FC Kopenhagen - Galatasaray.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider