Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
barca može i s 10-oricom

Mandžo donio pobjedu Juventusu, Pique zabio rukom pa dobio crveni!

Odigrane su i preostale utakmice 3. kola Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić postigao je pobjednički pogodak za Juventus u pobjedi 2-1 protiv Sportinga u susretu 3. kola Lige prvaka. Juve su dugo mučio protiv Sportinga, a dvoboj je prelomio Mandžukićev pogodak šest minuta prije kraja utakmice.

Sporting je stigao do vodstva u 12. minuti nakon autogola Alexa Sandra. Brazilac je u istoj akciji imao dvije tragične reakcije koje su portugalski sastav dovele u vodstvo. Prvo je promašio loptu nakon čega je Martins izašao sam pred Buffona. Njegov udarac je Buffon obranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Sandro i pospremio je u vlastitu mrežu.

Juventus je izjednačio u 28. minuti krasnim golom Miralema Pjanića iz slobodnjaka. U nastavku susreta Juve je pritiskao, ali se Sporting odlično branio. Sve dok se nije ukazao 'super Mario'. Douglas Costa ubacio je s lijevog krila, a Mandžo se sjajno snašao i u padu glavom zabio za vodstvo Juventusa.

Juventus je ovom pobjedom produžio domaći niz bez poraza u Ligi prvaka na 25 utakmica, dok je Sporting i nakon 14 gostovanja u Italiji bez pobjede.

Barcelona može i s desetoricom

U drugom susretu Barca je pobijedila 3-1 upisavši treću pobjedu premda je cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje.

Barcelona je povela u 18. minuti nakon autogola Dimitrisa Nikolaoua. Deulofeu je ubacio s desne strane, a Nikolaou nespretno skrenuo loptu u svoj gol. Do konca prvog poluvremena Barca je imala još nekoliko prilika, no umjesto da razriješi dvojbe oko pitanja pobjednika situacija se zakomplicirala u 42. minuti kada je Gerard Pique 'pocrvenio'. Pique je zabio gol, ali je loptu ugurao u mrežu rukom zbog čega je dobio drugi žuti karton i Barca je koncem prvog dijela ostala s igračem manje.

Nade Grka da bi na Camp Nou mogli do čuda ugasio je Lionel Messi sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca u 62. minuti. Samo dvije minute kasnije Lucas Digne je zabio za 3-0 i tako otklonio sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Nikolaou je 89. minuti tek ublažio poraz. Ivan Rakitić je za Barcu zaigrao od 67. minute

Na ljestvici vodi Barcelona s devet bodova, Juventus ima šest, Sporting tri, a Olympiacos je na začelju bez bodova.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Skupina A
Benfica – Manchester United 0:1 (Rashford 64)
CSKA – Basel 0:2 (Xhaka 29, Oberlin 90)

Skupina B
Bayern – Celtic 3:0 (Muller 17, Kimmich 29, Hummels 51)
Anderlecht – PSG 0:4 (Mbappe 4, Cavani 45, Neymar 66, Di Maria 88)

Skupina C
Qarabag – Atletico 0:0
Chelsea – Roma 3:3 (David Luiz 11, Hazard 37, 75 / Kolarov 40, Džeko 64, 70)

Skupina D
Barcelona – Olympiacos 3:1 (Nikolaouu AG 18, Messi 61, Digne 64 / NIkolaou 89)
Juventus - Sporting 2:1 (Pjanić 29, Mandžukić 84 / Alex Sandro AG 13)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider