Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
REDSI BEZ ŠANSE

Real Madrid rutinski pobijedio Liverpool i prošao u četvrtfinale Lige prvaka

Real Madrid nije dozvolio nikakvo iznenađenje u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola.

Luka Modrić protiv Nuneza i Fabinha (Foto: Afp)

 

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su na Santiago Bernabeuu pred 63.000 gledatelja pobijedili Liverpool s 1:0, potvrdivši uvjerljivih 5:2 s Anfielda.

 

U susretu s mnogo prilika na obje strane pogodak odluke zabio je Karim Benzema u 78. minuti na asistenciju Viniciusa Juniora.

Modrić ponovno odličan

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić pružio je još jednu dojmljivu partiju, a u 82. minuti zamijenjen je uz ovacije Bernabeua.

Nakon što je na Anfieldu slavio s 5:2, Kraljevski klub u uzvratu je kontrolirao veći dio utakmice i gotovo rutinski potvrdio prolaz među osam najboljih.

Real Madrid ne samo da je imao tri pogotka prednosti nad Liverpoolom nakon prve utakmice već i ogromnu psihološku prednost nad Redsima, nakon što su pobijedili u šest od posljednjih sedam međusobnih susreta u Ligi prvaka. Nakon večerašnjeg ogleda taj se broj popeo na sedam pobjeda u zadnjih osam međusobnih ogleda.

Kraljevski klub čak je 27. put prošao dalje od 28 pokušaja u Kupu prvaka i Ligi prvaka kada je pobijedio u prvoj utakmici u gostima, s iznimkom poraza od Ajaxa u ovoj fazi u sezoni 2018./2019.

Kao što se i očekivalo, bila je to još jedna otvorena i atraktivna utakmica. Nažalost, ovoga puta ne i toliko efikasna kao na Anfieldu, gdje je postignuto sedam golova.

Puno udaraca, ali pogoci su nedostajali

U prvom poluvremenu vidjeli smo čak 16 udaraca prema vratima Thibauta Courtoisa i Alissona, ali ne i golove.

Redsi su već u sedmoj minuti mogli do vodstva, no Courtois je obranio udarac Darwina Nuneza. Šest minuta kasnije "zicer" je imao Vinicius Junior, ali je Alisson refleksno obranio.

U 20. minuti Eduardo Camavinga je pucao s ruba kaznenog prostora, no brazilski vratar skrenuo je loptu u gredu. Samo dvije minute kasnije s 18 metara opalio je i Luka Modrić, no pucao je tik uz vratnicu. U 33. minuti je uzvratio Nunez, ali je Courtois još jednom odlično reagirao.

Do kraja poluvremena prilike su imali Vinicius s jedne i Cody Gakpo s druge strane, ali bez promjene rezultata.

Prvu veliku priliku u nastavku vidjeli smo u 52. minuti. Karim Benzema odličnim je proigravanjem gurnuo Federica Valverda u situaciji jedan na jedan s golmanom, međutim Realov igrač loše je reagirao.

U 63. minuti Modrić je ponovo pokazao svoju klasu. Sjajnim potezom rješio se svog čuvara, a potom ubacio do Valverdea, koji je pucao glavom po golu, malo previsoko.

Ako je uopće i bilo dvojbe, odluka o putniku u četvrtfinale razriješena je u 78. minuti golom Karima Benzeme nakon dodavanja Viniciusa, koji je pucao, ali se spetljao, pa potom asistirao francuskom napadaču.

U sudačkoj nadoknadi Rodrygo je mogao zabiti za 2:0, no njegov je udarac pred golom blokirao Konstantinos Tsimikas. Grčki branič pritom je igrao rukom, no njemački sudac Felix Zwayer nakon videopregleda presudio je kako se ne radi o kaznenom udarcu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider