Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uspjeli izjednačiti

PSV se spasio poraza protiv Borussije, odluka o četvrtfinalistu pada u Dortmundu

PSV je ostao neporažen u posljednjih šest utakmica u Ligi prvaka izjednačivši tako svoj rekord od šest susreta bez poraza između listopada 1997. i rujna 1998.

PSV - Borussia Dortmund (Foto: Afp)

U drugom susretu večeri PSV i Borussia Dortmund su remizirali 1:1.

PSV-u je ovo bila prva utakmica u nokaut fazi Lige prvaka od sezone 2015./16. kada su ispali u osmini finala od Atletico Madrida.

Jedine prethodne međusobne utakmice ovih klubova bile su u grupnoj fazi Lige prvaka 2002./03. Dortmund je slavio sa 3:1 u Eindhovenu, dok je uzvrat u Njemačkoj završio sa 1:1.

PSV je ostao neporažen u posljednjih šest utakmica u Ligi prvaka izjednačivši tako svoj rekord od šest susreta bez poraza između listopada 1997. i rujna 1998.

Mats Hummels Legendarni Nijemac bijesan na Bebekovu odluku iz VAR sobe: "Kakva smijurija od penala!" divider

Domaćin je bolje ušao u susret, a prvu zanimljivu situaciju vidjeli smo u 16. minuti kada je Malik Tillman ucao, ali preko gola. Sredinom prvog dijela Borussija se probudila i praktički iz prve prave prilike njemački sastav je poveo u 24. minuti.

Marcel Sabitzer je uposlio Donyella Malena koji je primio loptu u šesnastercu i malo iskosa pucao po golu. Lopta je pogodila Sergina Desta i malo promijenila smjer završivši ispod grede Waltera Beniteza. Nizozemski napadač nije slavio pogodak jer je u Borussiju došao upravo iz PSV-a čiji je dres nosio tri sezone.

Domaćin je mogao izjednačiti u 37. minuti, Johan Bakayoko je bio u izglednoj situaciji, ali je loše pucao. PSV je ipak izjednačio u 56. minuti golom Luuka de Jonga iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Mats Hummels oborivši Tillmana.

Gosti su u 72. minuti mogli do nove prednosti, no Walter Benitez je obranio udarac Mariusa Wolfa. Devet minuta kasnije opasno je na drugoj strani zaprijetio i Dest, ali je Borussijin vratar bio spreman i do kraja susreta više nije bilo golova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider