Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
juve iščupao bod

Manchester United na milimetar od prolaza, Barcelona bez gola u Grčkoj!

Iako su Manchester United i Barcelona već nakon 4. kola mogli izboriti osminu finala Lige prvaka, to se ipak nije dogodilo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Uniteda i Barcelone stigli su na mali korak od plasmana u osminu finala Lige prvaka. Crveni vragovi Josea Mourinha nisu osigurali proljeće u Ligi prvaka zbog pobjede CSKA u gostima kod Basela, a Barcelona je odigrala tek 0:0 u Grčkoj kod Olympiakosa.

U skupini A United je na Old Traffordu slavio protiv Benfice s 2:0 i stigao do četvrte pobjede iz isto toliko ogleda u skupini. Mladi srbijanski vratar Mile Svilar obranio je u 15. minuti jedanaesterac Anthonyju Martialu, a onda je u 45 nesretno primio pogodak, nakon što ga je lopta pogodila u leđa. Matić je pucao s 30-ak metara, lopta je pogodila vratnicu, a onda Svilara u leđa i završila u golu. Drugi je to autogol srbijanskog vratara u isto toliko utakmica protiv Uniteda.

Točku na i stavio je Daley Blind, koji je u 78. realizirao drugi jedanaesterac, koji je skrivio Samaris.

Manchester United je ovom pobjedom produžio niz bez europskog poraza na Old Traffordu na 20 utakmica.

MANCHESTER UNITED - BENFICA 2:0

U drugoj utakmici skupine CSKA je zaostatak od 0:1 s poluvremena u Baselu preokrenuo u pobjedu i ostao u igri za prolazak u osminu finala. Zuffi je doveo Basel u vodstvo u 32. minuti, a preokret su u 65. i 79. minuti osigurali Džagoev i Wernbloom.

United sada ima 12 bodova, a CSKA i Basel po 6. Benfica je na početnih 0.

U skupini D Barcelona nije uspjela probiti bunker Olympiakosa, koji je pred svojim navijačima stigao do prvog boda. Rezultat je ostao početnih 0:0, iako je katalonski sastav imao čak 16 udaraca prema golu domaćeg sastava.

Ivan Rakitić je za Barcu igrao od 62. minute. Zanimljivo, Olympiakos je od 15 domaćih utakmica protiv španjolskih klubova samo dva puta poražen.

OLYMPIAKOS - BARCELONA 0:0

U drugoj utakmici Juventus je iščupao bod kod Sportinga koji je vodio sve do 79. minute. Bruno Cesar doveo je lisabonski sastav u vodstvo u 20. minuti, a bod torinskoj momčadi donio je Gonzalo Higuain.

SPORTING - JUVENTUS 1:1

Barcelona nakon četiri kola ima 10 bodova, tri više od Juventusa, koji pak ima tri više od Sportinga. Olympiakos je zadnji s bodom.

Mario Mandžukić je igrao cijeli susret, dok se Marko Pjaca još nije posve oporavio.

Rezultati susreta 4. kola Lige prvaka:

SKUPINA A

Basel - CSKA Moskva 1-2 (Zuffi 32/Džagojev 65, Wernbloom 80)

Manchester United - Benfica 2-0 (Svilar 45ag, Blind 78pen). Promašeni penal; Martial (ManU, 15)

POREDAK: Manchester United 12, CSKA 6, Basel 6, Benfica 0

 

SKUPINA D

Olympiacos - Barcelona 0-0

Sporting Lisabon - Juventus 1-1 (Bruno Cesar 20/Higuain 79)

POREDAK: Barcelona 10, Juventus 7, Sporting 4, Olympiacos 1
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider