Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mariboru "derbi" protiv zrinjskog

Pobjeda Kopenhagena uz hat-trick Pavlovića, poraz Ludogoreca

Odigrana je većina prvih utakmica 2. pretkola nogometne Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odigrani su gotovo svi prvi susreti 2. pretkola nogometne Lige prvaka. Većih iznenađenja nije bilo, pa su tako očekivane pobjede ostvarili danski Kopenhagen, varšavska Legia i APOEL, dok se za rezultat večeri pobrinuo litavski Žalgiris, koji je slavio protiv bugarskog Ludogoreca.

Kopenhagen je do gostujuće pobjede kod Žiline stigao hat-trickom Andrije Pavlovića. Slovačka momčad je povela, no onda ostala s igračem manje. To je iskoristio danski sastav, odnosno Pavlović da u razmaku od 14 minuta postigne tri pogotka.

Ludogorec je očekivano poveo kod litavskog prvaka Žalgirisa, no onda je domaći sastav priredio veliki preokret i u 78. te 85. minuti zabio za pobjedu. I dalje je bugarski prvak veliki favorit za prolaz u 3. pretkolo, no sada će to biti osjetno teže za ostvariti.

BATE Borisov nije uspio pred svojim navijačima svladati armenski Alaškert, koji je do "nezasluženog" remija stigao autogolom domaćeg sastava u završnici utakmice. Bjeloruski prvak bio je bolji tijekom cijele utakmice, ali je jedna nesretna akcija omogućila gostima nadu u prolazak.

Spomenimo da je u susjedstvu Zrinjski upisao domaći poraz od Maribora rezultatom 2:1. Gosti su poveli krajem prvog poluvremena preko Zahoviča, no domaće je sastav nakon dominantne predstave u nastavku poravnao u 89. Pobjedu gostima osigurao je Marcos Tavares udarcem s bijele točke u 90. minuti.

Rezultati prvih susreta 2. pretkola nogometne Lige prvaka:

 

Spartaks Jurmala (Lat) - Astana (Kaz) 0-1
APOEL Nikozija (Cip) - F91 Dudelange (Luk) 1-0
Hapoel Beer Sheva (Izr) - Honved (Mađ) 2-1
Malmo (Šve) - Vardar (Mak) 1-1
Šerif Tiraspol (Mol) - Kukesi (Alb) 1-0
Zrinjski (BiH) - Maribor (Slo) 1-2
BATE Borisov (Bje) - Alaškert (Arm) 1-1
Žalgiris Vilnius (Lit) - Ludogorec (Bug) 2-1
IFK Mariehamn (Fin) - Legia Varšava (Polj) 0-3
Žilina (Svk) - Kopenhagen (Dan) 1-3
Dundalk (Irs) - Rosenborg (Nor) 1-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider