Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva golčina iz slobodnjaka

Kramarić tragičar, 18-godišnja senzacija dovela Liverpool na prag Lige prvaka

Odigrano je prvih pet utakmica posljednjeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Liverpoola napravili su veliki korak prema plasmanu u skupinu Lige prvaka, nakon što su u prvoj utakmici posljednjeg pretkola slavili na gostovanju kod Hoffenheima s 2:1. No pitanje je kako bi susret završio da je Andrej Kramarić zabio jedanaesterac u 12. minuti prvog poluvremena.

Katastrofalno izveden udarac s bijele točke bio je početak pada njemačkog kluba, koji je dominirao u prvih 15-ak minuta utakmice. Serge Gnabry izborio je jedanaesterac u duelu s drugim hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom, no Kramarićev udarac s bijele točke bio je vrlo loš i Mignolet je to lako obranio.

Pred kraj prvog poluvremena stigla je kazna za Hoffenheim, koju je dostavio 18-godišnji debitant u Europi - Trent Alexander-Arnold. Desni bek je izveo slobodan udarac s otprilike 26 metara i pogodio sami donji desni kut Hoffenheimova gola.

HOFFENHEIM - LIVERPOOL 1:2

Igra njemačkog sastava nije se u potpunosti raspala nakon toga, ali je bilo vidljivo da je samopouzdanje nekoliko razina niže. Podsjetimo, Hoffenheim prošle sezone nije izgubio nijednu utakmicu u Bundesligi na svom travnjaku.

U 74. minuti Liverpool je riješio pitanje pobjednika, nakon što je James Milner pucao iz teške pozicije, a lopta je na putu prema golu okrznula veznjaka domaćina Nordtveita i završila u mreži.

Poraz Hoffenheima ublažio je Mark Uth u 87. minuti i ostavio kakvu takvu nadu za uzvrat. Sastav Andreja Kramarić mora zabiti barem dva pogotka u gostima.

Lovren je igrao svih 90 minuta, a mogao se upisati u strijelce u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, kada je nakon kornera pucao glavom, ali je lopta prošla tik uz vratnicu.

U ostalim utakmicama pobjedu u gostima ostvario je i moskovski CSKA, koji je u posljednjim trenucima utakmice slavio kod švicarskog Young Boys Berna s 1:0. Kasim je zabio autogol u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Ciparski APEOL je pred svojim navijačima slavio protiv praške Sparte s 2:0, Qarabag iz Azerbajdžana minimalno je pobijedio danski Kopenhagen 1:0, dok su Sporting i Dinamo Bukurešt u Lisabonu odigrali bez golova.

Rezultati prvih utakmica posljednjeg pretkola Lige prvaka:

Qarabag - Kopenhagen 1-0 (Mahir Madatov 25)

Hoffenheim - Liverpool 1-2 (Mark Uth 87/ Trent Alexander-Arnold 35, Nordtveit 74-ag)

APOEL - Slavia Prag 2-0 (De Camargo 2, Aloneftis 10)

Sporting Lisabon - FC Steaua Bukurešt 0-0

Young Boys - CSKA Moskva 0-1 (Kasim Nuhu 90+1-ag)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider