Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak na mjesto sreće

Počinje spektakularna osmina finala Lige prvaka: ''Ranjeni lav'' je najopasniji

Nakon zimske pauze nastavljaju se uzbuđenja u Ligi prvaka. Ovoga tjedna na rasporedu su prve četiri utakmice osmine finala elitnog natjecanja Starog Kontinenta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utorak će snage odmjeriti Borussia Dortmund – PSG te Atletico Madrid –Liverpool, dok srijeda donosi oglede između Atalante i Valencije te Tottenhama i RB Leipziga.

Idućeg utorka na rasporedu su susreti Napoli – Barcelona te Chelsea – Bayern, a u srijedu 26. veljače Lyon – Juventus i Real Madrid – Manchester City. Uzvrati su 10. i 11. ožujka te 17. i 18. istog mjeseca.

Nešto manje od godinu dana nakon što je na Wanda Metropolitanu osvojio europski naslov, Liverpool se vraća na isti stadion. Ovoga puta s druge strane neće stajati Tottenham, već ''ranjeni'' španjolski velikan Atletico Madrid.

Liverpool ove sezone igra fantastično i nezaustavljivo juri prema naslovu engleskog prvaka, prvom nakon 1990. godine. Međutim, na Anfieldu žele i obraniti naslov prvaka Europe.

"Prošle sezone slavili smo u Ligi prvaka, ali ne želimo na tome stati. Želimo obraniti titulu", kazao je Joe Gomez.

Redsi su u prvenstvu u 26 susreta upisali 25 pobjeda i remi, dok su u Ligi prvaka u šest nastupa zabilježili četiri pobjede te po jedan remi i poraz. Jedini susret izgubili su od Napolija (0:2) na startu natjecanja u Ligi prvaka.

Atletico je u posljednjih sedam susreta slavio samo jednom, momčad je u krizi, no ''ranjeni lav'' je najopasniji. Na Anfieldu su svjesni toga da nitko ne može motivirati momčad da se bori u gotovo bezizlaznim situacijama kao Diego Simeone.

"Kad god izgubite nekoliko utakmica, uvijek se pojave sumnje i suočite se s teškim pitanjima, ali kad pobijedite u tri ili četiri utakmice, sve se zaboravlja," rekao je veznjak Marcos Llorente.

Simeone ima mnogo problema s ozljedama, Herrera i Trippier neće igrati, a upitni su Joao Felix i Diego Costa. S druge strane neće biti Shaqirija, a Mane je pod znakom pitanja. Dejan Lovren i Šime Vrsaljko su spremni, no malo je izgleda da će startati od prve minute.

U drugom susretu večeri sastaju se Borussia Dortmund i PSG. Francuski je prvak favorit i postavlja se samo jednom pitanje – može li PSG ove sezone do kraja?

Posljednje tri sezone PSG je ispadao u osmini finala (Manchester United, Real Madrid, Barcelona), a prije toga četiri godine u nizu u četvrtfinalu.

Borussia je u posljednje tri utakmice na svom stadionu zabila 14 golova, a ove sezone na Westfalenstadionu nema poraz. Nijemci najviše nade polažu u norveško čudo Erlinga Brauta Haalanda, koji je ovoga ljeta stigao iz Leipziga i u šest nastupa zabio devet golova.

"Haaland je iznimno efikasan i igra sjajno. Bojimo li se? Nemamo straha, ali imamo puno poštovanja. Znamo da je jako motiviran, ali tako je i PSG," kazao je kapetan pariškog sastava Thiago Silva.

ATLETICO MADRID – LIVERPOOL

Madrid; Stadion: Wanda Metropolitano; Sudac: Szymon Marciniak (Polj)

Atletico Madrid: Oblak - Arias, Savić, Gimenez, Lodi - Vitolo, Koke, Thomas, Saul . Morata, Correa

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane

BORUSSIA DORTMUND – PSG

Dortmund; Stadion Westfalen; Sudac: Antonio Matteu Lahoz (Špa)

Borussia Dortmund: Burki - Piszczek, Akanji, Hummels - Hakimi, Can, Witsel, Guerreiro - Sancho, Haaland, Hazard

PSG: Navas - Meunier, Marquinhos, Silva, Bernat - Di Maria, Gueye, Verratti - Neymar, Icardi, Mbappe

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider