Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čudesni gol ronalda

Čudesni preokret Manchester Uniteda kod Juventusa u svega četiri minute!

Manchester United šokirao je Juventus u samoj završnici i osvojio tri boda u Torinu.

Slavlje ManUtd-a (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Manchester United slavio je kod Juventusa s 2:1 u sklopu 4. kola Lige prvaka. Crveni vragovi su preokretom u razmaku od četiri minute došli do tri boda. Juventus je poveo preko Cristiana Ronalda u 65. minuti, a United je u razmaku od 86. do 90. minute pogocima Juana Mate i Leonarda Bonuccija preokrenuo rezultat.

Juventusu su se u završnici osvetili svi promašaji koje su imali tijekom 85. minuta. Realno, Stara dama trebala je voditi barem s dva gola razlike u trenucima kada je Mata zabio prvi pogodak.

Čudesni pogodak Ronalda

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a najbliže pogotku Juventus je bio u 36. minuti kada je Sami Khedira pogodio vratnicu na povratnu loptu Cristiana Ronalda. Vratnicu je pogodio i Dybala u 49. minuti. Juventus je u 65. minuti napokon probio obranu 'Crvenih vragova', a pogodak je zabio Cristiano Ronaldo i to svom bivšem klubu.

Bio je to njegov prvi pogodak za torinsku Staru damu u Ligi prvaka i bio je prava ljepotica! Pjanić ga je pronašao sjajnom dugom loptom, a Ronaldo ju je u sprintu isprve snažno neobranjivo raspalio u desni kut Unitedova gola.

Preokret Uniteda iz dva prekida

Izjednačio je Juan Mata u 86. minuti iz slobodnog udarca, a gosti su šokirali Juve u 90. minuti kada je u gužvi Bonucci ugurao loptu u vlastitu mrežu. Mario Mandžukić je ušao u igru u sudačkoj nadoknadi, ali više nije bilo vremena za izjednačenje.

U ranijem terminu u skupini H Valencija je pobijedila Young Boyse s 3:1 ostvarivši prvu pobjedu u skupini. Španjolci su poveli u 14. minuti preko Santi Mine, a u 37. minuti je izjednačio Roger Assale. Dvije minute prije kraja poluvremena Mina je doveo 'Šišmiše' u novo vodstvo svojim drugim golom na utakmici, a korak bliže pobjedi domaćin je stigao u 56. minuti kada je Carlos Soler lijepim udarcem zabio za 3:1.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 77. minuti kada je švicarski sastav ostao s igračem manje nakon što je zbog oštrog prekršaja isključen Sekou Sanogo.

Na ljestvici vodi Juventus s devet bodova, Manchester United ima sedam bodova, Valencija ima pet bodova, dok su na začelju Švicarci s jednim bodom.

Rezultati by SofaScore

JUVENTUS - MANCHESTER UNITED 1:1

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 TV-u

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider