Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva ludnica

Neviđena drama u skupini H: Benfica u ludoj završnici osvojila skupinu ispred PSG-a!

Nevjerojatno uzbudljivo bilo je u posljednjem kolu skupine H Lige prvaka.

Maccabi Haifa - Benfica (Foto: Afp)

Rasplet posljednjeg kola skupine H Lige prvaka bio je takav da je u konačnici Benfica ta koja je osvojila prvo mjesto, PSG je drugi, dok se Juventus uspio spasiti totalne katastrofe i završiti na trećem mjestu te će sezonu nastaviti u Europskoj ligi.

U skupini H Benfica i PSG borili su se za prvo mjesto, a do njega je na kraju došla lisabonska momčad (zbog većeg broja golova u gostima tijekom natjecanja u skupini) koja se raspucala kod Maccabi Haife, gdje je slavila sa čak 6:1.

Slavlje Girouda i suigrača Milan natamburao Red Bull Salzburg i prošao u nokaut fazu iz Dinamove skupine divider

Jedan od šest pogodaka za goste postigao je hrvatski napadač Petar Musa, koji je ušao u igru nakon pola sata igre, a u 59. minuti zabio je za tadašnjih 2:1. Bio je to četvrti gol Muse ove sezone te prvi u Ligi prvaka.

Benfica prva, Juve u Europskoj ligi

PSG je pak slavio u Torinu kod Juventusa s 2:1 golovima Mbappea i Mendesa, dok je jedini strijelac za Torino bio Bonucci, koji je u 39. minuti izjednačio na tadašnjih 1:1.

Bruno Petković postiže pogodak Chelsea preokrenuo protiv Dinama: Petković zabio za vodstvo, Sterling i Zakaria spriječili iznenađenje divider

Juventus je tako natjecanje u skupini okončao s jednom pobjedom i pet poraza, ali je na kraju ipak izborio odlazak u Europsku ligu zbog manje slabije gol-razlike od Izraelaca, Juventus je završio s -4, a Maccabi Haifa s -14. U borbi za prvo mjesto Benfica i PSG bili su izjednačeni po svemu, kao i po ukupnoj gol-razlici (po 16-7) te je o svemu odlučivao broj gostujućih pogodaka, u čemu su Portugalci bili bolji.

Tablica skupine H Lige prvaka:

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider