Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
evo kome treba što

Čak 11 klubova može osigurati osminu finala Lige prvaka!

Vrlo važna dva dana su pred čak 11 klubova u Ligi prvaka. Iimaju priliku dva kola prije kraja osigurati proljeće u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas i sutra na rasporedu su susreti 4. kola nogometne Lige prvaka, a čak 11 klubova ovoga tjedna može osigurati plasman u osminu finala.

To su Manchester United, Basel, Paris Saint-Germain, Bayern Munchen, Chelsea, Barcelona, Juventus, Manchester City, Bešiktaş, Tottenham i Real Madrid.

SKUPINA A

U skupini A u vodstvu je Manchester United (9 bodova) ispred Basela (6), moskovskog CSKA (3) i Benfice.

"Crveni vragovi" će osigurati 'europsko proljeće' ukoliko na Old Traffordu pobijede Benficu, a Basel kod kuće osvoji barem bod protiv CSKA. ManU ide dalje i u slučaju neodlučenog ishoda protiv Portugalaca, no tada Basel mora pobijediti ruski sastav. Prolaz dalje može osigurati i Basel ukoliko pobijedi CSKA, a ManU ne izgubi od Benfice.

SKUPINA B

U skupini B osminu finala u četvrtom kolu mogu osigurati PSG i Bayern. Trenutačno vodi francuski prvak s devet bodova ispred Bayerna (6), Celtica (3) i Anderlechta (0). Parižani idu dalje ukoliko na Parku prinčeva pobijede Anderlecht, a Bayern ne izgubi u Glasgowu od Celtica. Francuzima odgovara i bod, ali tada Bayern mora pobijediti Celtic.

Bayern ide u osminu finala s pobjedom na Celtic Parku, te ukoliko PSG osvoji barem bod protiv Anderlechta.

SKUPINA C

U skupini C nakon četiri kola vodi Chelsea (7), ispred Rome (5), Atletico Madrida (2) i Karabaga (1). Ovoga tjedna osminu finala može osigurati jedino Chelsea, a londonskom klubu prolaz osigurava pobjeda u Rimu protiv Rome. U svim ostalim kombinacijama rasplet skupine će biti poznat u zadnja dva kola.

SKUPINA D

U skupini D osminu finala već nakon četiri kola mogu osigurati Barcelona i Juventus. Barca trenutačno vodi s devet bodova ispred Juventusa (6), Sportinga (3) i Olympiakosa (0). Katalonci osiguravaju prolaz pobjedom u Pireju, ali pritom Juve ne smije izgubiti u Lisabonu. Dalje može i Juventus i to gostujućom pobjedom protiv Sportinga uz barem osvojeni bod Barcelone u Grčkoj.

SKUPINA E

U ovoj skupini niti jedan klub nakon četiri kola ne može osigurati osminu finala. Trenutačno vode Liverpool i Spartak sa po pet bodova, Sevilla ima četiri boda, a Maribor jedan bod. U četvrtom kolu sastaju se Liverpool - Maribor, te Sevilla - Spartak.

SKUPINA F

U skupini F prolaz u osminu finala može osigurati jedno Manchester City i to ukoliko ne ne izgubi na gostovanju kod Napolija. City trenutačno vodi s devet bodova, Šahtar ima šest, Napoli tri, a Feyenoord je bez bodova. U četvrtom kolu igraju Napoli - City, te Šahtar - Feyenoord.

SKUPINA G

U skupini G iznenađujuće prolaz u osminu finala na četiri kola može osigurati jedino Bešiktaš. Turski sastav vodi na ljestvici s tri pobjede, RB Leipzig je drugi sa četiri boda, Porto ima tri, a Monaco jedan bod. Bešiktaš ide dalje ukoliko na svom travnjaku pobijedio Monaco, a prolaz može osigurati i ako remizira, ali tada RB Leipzig mora pobijediti na gostovanju Porto.

SKUPINA H

U skupini H prolaz u osminu finala love Real Madrid i Tottenham. Pobjednik njihovog međusobnog ogleda u Londonu osigurat će osminu finala i prije zadnja dva kola. U drugom susretu Borussija Dortmund na svom travnjaku dočekuje APOEL. Trenutačno na ljestvici vode Tottenham i Real Madrid sa po sedam bodova, dok Borussija i APOEL imaju po bod.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider