Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki poljak

Lewandowski izjednačio rekord Gerda Muellera star 50 godina

Lewandowski je u predzadnjem kolu i remiju kod Freiburga (2:2) u 26. minuti zabio gol iz penala, čime je ove sezone došao do brojke od 40 pogodaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač Bayerna Robert Lewandowski u subotu je izjednačio rekord po broju golova u sezoni Bundeslige (40) legendarnog Gerda Muellera.

Lewandowski je u predzadnjem kolu i remiju kod Freiburga (2:2) u 26. minuti zabio gol iz penala, čime je ove sezone došao do brojke od 40 pogodaka.

Mogao je i do 41. gola i obaranja rekorda, ali mu je vratar Freiburga obranio dva zicera u drugom dijelu. Priliku za rekord Poljak će imati u zadnjem kolu, 22. svibnja doma protiv Augsburga.
Poljak u svojoj karijeri već ima više od 500 golova i neka izvanredna postignuća i rekorde.

Tako je 22. rujna 2015. srušio je četiri svjetska rekorda u devet minuta - onaj za najbrži "hat-trick" (u svega četiri minute), najbrže postignutih četiri gola (u šest minuta) i najbržh pet pogodaka (devet minuta), u pobjedi 5:1 Bayerna protiv Wolfsburga. Na toj utakmici je također postavio rekord kao zamjena koja je postigla najviše golova, s onzirom da je ušao tek u 46. minuti.

Godine 2020. postao prvi igrač u povijesti koji je istovremeno okrunjen najboljim strijelcem u sva tri natjecanja - s 34 gola u Bundesligi, 15 u Ligi prvaka i šest u njemačkom kupu.

Drugi je najbolji strijelac svih vremena u Bundesligi, s 276 golova, iza Gerda Müllera (365 golova). Ujedno je i drugi strijelac u povijesti Bayerna sa 162 gola.

U travnju 2013. godine postigaoo je četiri gola protiv Real Madrida u polufinalnoj prvoj utakmici Lige prvaka (4-1) u dresu Dortmunda. Ukupno je treći strijelac u povijesti Lige prvaka sa 73 pogotka, iza Cristiana Ronalda (134) i Lionela Messija (120).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider