Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
komentar ivice mede

Letica opet junak, Gavranović zasad nije pojačanje: Modra loža "podivljala" na suce

Pobjedom u derbiju Hajduk je smanjio zaostatak za Dinamom na devet bodova, a Modri iduće kolo gostuju u Rijeci. Utrka za prvaka mogla bi se zakomplicirati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je u najvećem derbiju hrvatskog nogometa slavio na Maksimiru i smanjio zaostatak za Dinamom na devet bodova ponajviše zaslugom svojeg mladog vratara. Karlo Letica kao da je začarao svoja vrata, ali i Modre napadače. Obranio je tri ''zicera'' Soudaniju i natjerao Marija Gavranovića da iz jedanaesterca puca pokraj vrata.

Opet je Letica pročitao Gavranovića, koji je zimus stigao u Dinamo iz Rijeke kao veliko pojačanje i na startu se baš nije proslavio. Jesenas mu je Letica obranio udarac s bijele točke dok je Gavranović nosio dres Rijeke. Gavranović se opet odlučio za istu stranu, a Letica je i ovaj put bio na lopti. Da je lopta išla u vrata, vjerojatno bi je skinuo.

Letica je definitivno junak utakmice, a Gavranović tragičar. Kao i gotovo nakon svakog derbija Dinama i Hajduka, suci će opet biti na tapeti. Bilo je spornih trenutaka oko kojih će se idućih dana lomiti koplja. Prvo poluvrijeme bilo je kao i vrijeme. Loše, turobno i negledljivo, najblaže rečeno. Mučenje lopte i gledatelja kakvo dugo nije viđeno. U drugom dijelu ipak se rasplamsalo. Nesporazum Leškovića i Livakovića vješto je iskoristio Ohandza i utakmica se otvorila. Prije toga dogodio se sporni trenutak pred šesnaestercem Hajduka koji je, kako čujemo, izazvao buru u glavnoj loži maksimirskog stadiona.

Opet par spornih situacija na derbiju

Polemike se još nisu stišale, a Hajduk je iz kontre poveo, što je još više razljutilo čelnike Dinama. Čini se da su suci pogriješili, Letica je istrčao na rub kaznenog prostora i odbio loptu rukom ispred Soudanija, ali na prvu bismo rekli da je ruka bila izvan šesnaesterca. Ako je ruka bila vani, a naknadne analize će pokazati je li to uistinu bilo tako, trebao je biti slobodan udarac za Dinamo i crveni karton za Leticu. Dakle, posve je jasno zašto će se oko tog detalja naširoko razglabati.

Ohandza je postigao pobjednički gol za Hajduk, ali prvo ime Bijelih i cijele utakmice bio je mladi vratar Hajduka, koji je u tri navrata sjajnim reakcijama zaustavljao Soudanija u velikim šansama, od toga dvaput praktički jedan na jedan. Jednom je Letica, kako smo opisali, vjerojatno prekršio pravila nogometne igre, ali i tu se zapravo lukavo snašao. Ako je Maradonina ruka bila Božja, onda je Letičina od Sv. Duje. Očito nevidljiva za suce. Modri su se žestoko bunili, ali suci su ostali kod odluke da se igra dalje. I čini se pogriješili.

Nakon toga još jedna situacija oko koje će vjerojatno biti puno polemike. Sudac Pejin dosudio je jedanaesterac za Dinamo zbog igranja rukom Borje Lopeza i pokazao mu isključujući drugi žuti karton. Lopta jest pogodila Lopeza u ruku na vrhu peterca, a ruka je bilo visoko podignuta. E sad, ostaje pitanje jesu li Bijeli bili u pravu kada su tražili prekršaj na Lopezu, odnosno je li ga Soudani gurnuo sleđa i tako ga izbacio iz ravnoteže? Teško je reći bez odgledane snimke iz više kutova, ali ostaje pitanje za promatranje i velika sumnja. Vidjet ćemo što će reći sudačke analize.

Kako god, Hajduk je sada na devet bodova od Dinama, kojem je ovo prvi poraz u sezoni, a Modri u idućem kolu gostuju u Rijeci. Ako se Dinamo oklizne i na Rujevici, prvenstvo bi opet moglo postati jako zanimljivo.

Može li Dinamo nakon poraza od Hajduka ''prokockati'' devet bodova prednosti?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider