Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bundesliga

Leipzig pregazio Borussiju u okršaju za Ligu prvaka, Zvonarek ušao za Bayern

Mladi hrvatski napadač Lovro Zvonarek za Bayern je zaigrao od 81. minute

Lovro Zvonarek (Foto: Profimedia)

U prvom od dva derbi susreta 31. kola njemačke Bundeslige nogometaši Leipziga su pred svojim navijačima pobijedili dortmundsku Borussiju s uvjerljivih 4-1.

Bio je to dvoboj suparnika koji se bore za pozicije koje vode u Ligu prvaka iduće sezone, a pobjedom je Leipzig dodatno pobjegao klubu iz Dortmunda te se učvrstio na četvrtom mjestu i približio trećem Stuttgartu.

Gabriel Vidović Jakirovićev Dinamo i dalje niza pobjede: Vidović srušio Varaždin za osmo slavlje u nizu Modrih divider

Gosti iz Dortmunda su poveli u 20. minuti golom Sancha, ali samo tri minute kasnije Leipzig se vratio te je Openda izjednačio na 1-1. Na odmor je Leipzig otišao s prednošću i to nakon što je u sudačkoj nadoknadi za 2-1 pogodio stasiti slovenski napadač Šeško. Kako je završilo prvo tako je počelo drugo poluvrijeme. Kontranapad domaćina u 46. minuti okončan je asistencijom Opende i golom Simakana za 3-1

Dominacija Leipziga u ovom ogledu okrunjena je do kraja još jednim golom, Baumgartner je u 80. postavio konačnih 4-1 čime je Borussia (D) na negativan način najavila prvi polufinalni ogled Lige prvaka u srijedu, pred svojim navijačima, protiv PSG-a.

Federico Valverde VIDEO Zamolio Modrićevog suigrača da krivotvori Lukin autogram i potpiše mu se na dres divider

Prvi strijelac Bundeslige Harry Kane bio je junak Bayernove domaće pobjede od 2-1 protiv Eintrachta. Kane je postigao oba gola, u devetoj i 61. minuti iz jedanaesterca, dok je za goste iz Frankfurta poentirao Ekitike u 23. minuti.

Mladi hrvatski napadač Lovro Zvonarek za Bayern je zaigrao od 81. minute, dok je na drugoj strani Hrvoje Smolčić ostao kroz čitavi ogled na klupi za pričuve.

Damir Mišković Mišković: ''Da imam budžet kao Hajduk, bio bih 20 bodova ispred Dinama'' divider

Dramatična je bila utakmica u Freiburgu gdje je važne bodove uhvatio Wolfsburg pobjedom 2-1. Freiburg je poveo u 42. minuti autogolom Bornauwa, ali je domaćin u 64. minuti ostao s igračem manje. Wolfsburg je izjednačio u 82. minuti kada je sjajno iz slobodnog udarca pogodio Arnold.

Odmah u idućem napadu dosuđen je jedanaesterac za Freiburg, ali se Sallai poskliznuo prije samog udarca te je promašio vrata, a kazna je uslijedila u 90. kada je Lacroix topovski, s više od 20 metara, pogodio za 2-1 Wolfsburga. Hrvatski reprezentativac Lovro Majer ostao je tijekom cijelog susreta na klupi za pričuve Wolfsburga.

Klopp i Salah VIDEO Liverpool kiksao i oprostio se od utrke za naslov, ali sukob Kloppa i Salaha iskočio u prvi plan divider

Uvjerljiv je na gostovanju bio Werder koji je s 3-0 pobijedio Augsburg. Sve golove gosti iz Bremena su dali u nastavku, a strijelci su bili Schmid u 50., Ducksch u 61. iz jedanaesterca te Deman u 90. minuti. Hrvatski nogometaš Kristijan Jakić je bio u udarnoj momčadi Augsburga te je igrao do 72. minute, a baš od tada je za domaćina zaigrao Dion Drena Beljo.

Preostale tri utakmice ovog kola igraju su tijekom nedjelje. Parovi su Borussia (M) - Union Berlin, Mainz - Koeln i Darmstadt - Heidenheim.

Bundesliga, 31. kolo:

Bayern - Eintracht 2-1 (Kane 9, 61-11m / Ekitike 23)

Leipzig - Borussia (D) 4-1 (Openda 23, Šeško 45+2, Simakan 46, Baumgartner 80 / Sancho 20)

Freiburg - Wolfsburg 1-2 (Bornauw 42-ag / Arnold 82, Lacroix 90)

Augsburg - Werder 0-3 (Schmid 52, Ducksch 61-11m, Deman 90)

Tablica Bundeslige:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider