Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je na čekanju

Leipzig ponudio novi ugovor Daniju Olmu: Ako ne prihvati, Dinamo ostaje bez milijuna?

Španjolski reprezentativac Dani Olmo ima ugovor s RB Leipzigom do ljeta 2024.

Dani Olmo (Foto: Afp)

 

Sve je na čekanju. Tako se ukratko mogu opisati pregovori između Danija Olma i RB Leipziga o produženju ugovora, koji istječe narednog ljeta.

Španjolski nogometaš i njegov menadžer ne žure, žele pričekati kraj sezone, a nakon toga će odlučiti što dalje – hoće li prihvatiti ponudu njemačkog bundesligaša ili tražiti novi klub.

Zainterisiranih klubova ne manjka, barata se imenima velikih klubova kao što su Real Madrid i Barcelona, ali RB Leipzig želi zadržati svog dragulja. 29 milijuna eura su isplatili Dinamu i žele zaraditi na njemu, a to mogu samo ako produže ugovor.

Zbog toga su mu ponudili bogat ugovor, postao bi jedan od najbolje plaćenih nogometaša RB Leipziga. Navodno se radi o iznosu od 10 milijuna eura, ali Dani Olmo je odlučio uzeti vremena:

Raphinha Neobična scena na Camp Nou: Zvijezda Barcelone prepuzala cijeli teren na koljenima divider

"Još uvijek razgovaramo, sve ćemo znati u narednim tjednima", kazao je Španjolac u razgovoru s njemačkim novinarom Florianom Plettenbergom.

Pristane li Olmo na Leipzigovu ponudu, u njegov će ugovor biti uvrštena velika otkupna klauzula, navodno se radi o 70 milijuna eura, a to bi bila i sjajna vijest za Dinamo.

Issiaga Sylla Na dan utakmice saznao tragičnu vijest: Izašao na teren, a onda se slomio divider

Modri budnim okom prate što se događa u pregovorima Olma i Leipziga, jer imaju pravo na postotak od daljnje prodaje. Konkretno, Modri imaju 20 posto od svakog iznosa koji prelazi 29 milijuna eura, koliko su već zaradili na prodaji Olma njemačkom bundesligašu.

Ne produže li ugovor s Olmom, Leipzig bi mogao dobiti od 30 do 40 milijuna eura, a to sigurno nije ono čemu su se nadali u hrvatskom prvaku. Tada bi se zarada hrvatskog prvaka mjerila u nekoliko stotina tisuća eura, a isplati li netko 70 milijuna eura, Dinamo bi zaradio ozbiljan novac...

Kako god bilo, u narednih nekoliko tjedana sve ćemo saznati...

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider