Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čelične barijere oko stadiona

City je novi prvak Engleske: Leicester srušio United i razveselio plavi dio Manchestera

Manchester City službeno je osvojio sedmi naslov prvaka Engleske u svojoj povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Cityja i matematički su osigurali naslov engleskog prvaka nakon što je Leicester City na Old Traffordu pobijedio Manchester United sa 2:1 u susretu 36. kola Premier lige.

"Građani" imaju 10 bodova više od "Crvenih vragova", a oba sastava do kraja prvenstva imaju po tri utakmice. Za City je to sedma titula u klupskoj povijesti, pri čemu treća otkako je Pep Guardiola preuzeo klub prije pet godina.

City se upisao u povijest

Tako je City dostigao Aston Villu na petom mjestu ljestvice engleskih nogometnih klubova koji su osvajali prvenstvo. Ispred njih je Everton s devet naslova, Arsenal sa 13, Liverpool sa 19, a na vrhu je Manchester United koji je 20 puta bio engleski prvak.

gol expired Sjajna večer hrvatskog reprezentativca: Ante Budimir zabio je dva pogotka u pobjedi Osasune divider

Leicester je poveo u 10. minuti golom Thomsa, izjednačio je Greenwood pet minuta kasnije, a pobjedu gostima donio je Soyuncu u 66. minuti.

Nakon 35 utakmica City je vodeća momčad engleskog prvenstva s 80 bodova, dok je United drugi sa 70 bodova iz isto toliko utakmica. Na trećem mjestu je Leicester City sa 66 bodova i utakmicom više od Chelsea sa 64 boda.

Čelične barijere oko Old Trafforda

Manchester United je uoči utakmice podigao čelične barijere i pojačao sigurnost oko Old Trafforda, pokušavajući izbjeći daljnje nasilne prosvjede protiv američkih vlasnika.

Utakmica između Uniteda i Liverpoola prošlog tjedna odgođena je nakon što su navijači provalili na teren prosvjedujući protiv obitelji Glazer.

Prije utakmice s Leicesterom oko stadiona je bilo mnoštvo policije i osiguranja, ali ne i navijača.

Preoket Southamptona protiv Crystal Palacea

U odgođenom susretu 32. kola engleskog nogometnog prvenstva Southampton je pobijedio Crystal Palace sa 3:1.

Bila je to utakmica bez rezultatske važnosti jer su oba sastava već ranije osigurala ostanak u elitnom razredu engleskog nogometa.

Gosti su poveli već u trećoj minuti golom Christiana Bentekea, no Southampton je okrenuo rezultat s tri gola, a strijelci su bili Danny Ings (20, 75) i Che Adams (48).

Crystal Palace je u 41. minuti imao jedanaesterac pri rezultatu 1:1, ali je Fraser Forster sjajno obranio udarac Luke Milivojevića.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider