Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
20 godina u arsenalu

Legendarni pomoćnik Wengera novi voditelj Hajdukove Akademije

Nekadašnji Hajdukov nogometaš i trener koji je najveći dio karijere proveo u engleskom Arsenalu, Boro Primorac novi je voditelj Akademije HNK Hajduk Luka Kalitern.

Boro Primorac (Foto: Robert Matić / hajduk.hr) (Foto: Robert Mati? / hajduk.hr)

Legendarni pomoćnik Arsenea Wengera u Arsenalu, Boro Primorac novi je voditelj Hajdukove škole nogometa. Na tom mjestu je naslijedio Krešimira Gojuna koji je dobio otkaz na Poljudu nakon velike svađe s predsjednikom Brbićem i sportskim direktorom Bjelanovićem.

Primorac je legenda Hajduka, a mlađe ga generacije najbolje poznaje kao dugogodišnjeg pomoćnika Wengera.

Boro Primorac nogometnu je karijeru započeo u mostarskom Veležu u kojem je ostavio zapažen trag i upisao 133 nastupa. Godine 1978. iz Veleža je prešao u Hajduk, s kojim je u sezoni 1978./1979. pod vodstvom trenera Tomislava Ivića osvojio Prvenstvo Jugoslavije. Upisao je ukupno 283 nastupa za Bijele postigavši 53 zgoditka.

Iz Hajduka je 1983. godine preselio u LOSC Lille (107 nastupa), a igračku karijeru zaključio je u Cannesu (111). Bio je i reprezentativac Jugoslavije za koju je igrao 14 puta.

A upravo u Cannesu je gospodin Primorac počeo je i svoju trenersku karijeru, vodio je potom i francuski US Valenciennes. Bio je nakon niza francuskih godina i u japanskoj momčadi Nagoya Grampus, a tu počinje i njegova dugogodišnja uspješna suradnja s legendarnim Arsèneom Wengerom. Od 1997. do prošle godine, tijekom gotovo 1.200 utakmica i na tisuće i tisuće treninga, bio je pomoćnik Wengera u Arsenalu.

S Emiratesa se gospodin Primorac sada vraća na Poljud, stadion na kojemu je upravo on ušao u povijest kao strijelac prvog zgoditka nakon otvaranja 1979. godine. Bio je to dvoboj odigran 19. rujna, a suparnik Hajduku na Poljudu bio je Trabzonspor.

Novi voditelj Akademije HNK Hajduk “Luka Kaliterna” Boro Primorac formalno će od ponedjeljka 19. kolovoza stupiti na svoju novu dužnost.

Nastavi čitati