Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
20 godina u arsenalu

Legendarni pomoćnik Wengera novi voditelj Hajdukove Akademije

Nekadašnji Hajdukov nogometaš i trener koji je najveći dio karijere proveo u engleskom Arsenalu, Boro Primorac novi je voditelj Akademije HNK Hajduk Luka Kalitern.

Boro Primorac (Foto: Robert Matić / hajduk.hr) (Foto: Robert Mati? / hajduk.hr)

Legendarni pomoćnik Arsenea Wengera u Arsenalu, Boro Primorac novi je voditelj Hajdukove škole nogometa. Na tom mjestu je naslijedio Krešimira Gojuna koji je dobio otkaz na Poljudu nakon velike svađe s predsjednikom Brbićem i sportskim direktorom Bjelanovićem.

Primorac je legenda Hajduka, a mlađe ga generacije najbolje poznaje kao dugogodišnjeg pomoćnika Wengera.

Boro Primorac nogometnu je karijeru započeo u mostarskom Veležu u kojem je ostavio zapažen trag i upisao 133 nastupa. Godine 1978. iz Veleža je prešao u Hajduk, s kojim je u sezoni 1978./1979. pod vodstvom trenera Tomislava Ivića osvojio Prvenstvo Jugoslavije. Upisao je ukupno 283 nastupa za Bijele postigavši 53 zgoditka.

Iz Hajduka je 1983. godine preselio u LOSC Lille (107 nastupa), a igračku karijeru zaključio je u Cannesu (111). Bio je i reprezentativac Jugoslavije za koju je igrao 14 puta.

A upravo u Cannesu je gospodin Primorac počeo je i svoju trenersku karijeru, vodio je potom i francuski US Valenciennes. Bio je nakon niza francuskih godina i u japanskoj momčadi Nagoya Grampus, a tu počinje i njegova dugogodišnja uspješna suradnja s legendarnim Arsèneom Wengerom. Od 1997. do prošle godine, tijekom gotovo 1.200 utakmica i na tisuće i tisuće treninga, bio je pomoćnik Wengera u Arsenalu.

S Emiratesa se gospodin Primorac sada vraća na Poljud, stadion na kojemu je upravo on ušao u povijest kao strijelac prvog zgoditka nakon otvaranja 1979. godine. Bio je to dvoboj odigran 19. rujna, a suparnik Hajduku na Poljudu bio je Trabzonspor.

Novi voditelj Akademije HNK Hajduk “Luka Kaliterna” Boro Primorac formalno će od ponedjeljka 19. kolovoza stupiti na svoju novu dužnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider