Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"doslovno smo živjeli zajedno"

Legendarni Collina u Dnevniku Nove TV: Prisjetio se anegdota, ali i svađa s Bobanom

Naša ekipa razgovarala je s još uvijek vjerojatno najpoznatijim nogometnim sucem, Pierluigijem Collinom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Vodicama se ovih dana održava jedna od najvećih regionalnih tehnoloških konferencija, COMBIS. U hotelu Olympia predavanje je održao i bivši nogometni sudac, Pierluigi Collina koji he nakon umirovljenja vodio suce Serie A, a potom Sudački odbor UEFA-e. Danas je pak predsjednik Odbora za suce u FIFA-i.

S njim je razgovarao Milan Stjelja kojem je legendarni Collina otkrio što misli o hrvatskim sucima, VAR-u, Luki Modriću, a otkrio je i zanimljivu anegdotu sa Zvonimirom Bobanom.

Radili ste s Bobanom, on va je i pozvao na suradnju u Fifi. Što mislite o njemu kao igraču i jednomn od najvažnijih ljudi Fife?

"O njemu kao igraču nema se što novo reći. Svi dobro znaju koliko je dobar bio u svoje vrijeme. Sudio sam mu mnoge utakmice. Ali, moram priznati da mi je veliko zadovoljstvo pričati o tome što je sve napravio nakon igračke karijere", počeo je Collina.

Pierluigi Collina (Foto: GOL.hr) Pierluigi Collina za Dnevnik Nove TV nahvalio VAR, a komentirao je i hrvatske suce divider

"Nije često da nogometaš nakon karijere bude tako dobar menažder i biznismen. Radili smo 2006. zajedno za Sky Italia. On je za njih nastavio raditi i nekoliko narednih godina. Zajedno smo radili Svjetsko prvenstvo 2006. i doslovno mjesec dana živjeli zajedno."

"Putovali smo po Njemačkoj, a sa mnom je bila i moja supruga. Nažalost, Leonarda, Zvonina supruga, nije bila s nama zbog obiteljskih obaveza. Tako smo nas troje provodili puno vremena zajedno i bilo je sjajno. U to vrijeme nismo mogli zamisliti da ćemo 11 godina kasnije raditi u Fifi. On je stvarno izvrstan u poslu koji sada radi."

Ima li potencijala da jednog dana bude i predsjednik Fife?

"Ja sam jako dobar prijatelj i s Giannijem Infantinom, predsjednikom Fife, tako da imam dva dobra prijatelja."

Kakav je Zvone bio na terenu, jeste li s njim nekada ulazili u sukobe dok ste sudili u Serie A?

"Bili smo mladi i naravno da smo se znali posvađati, ali poštovali smo se, a to je najvažnije. Raspravljati na terenu i ne slagati se u nekim odlukama je normalno. No uvijek je postojali međusobno poštovanje, a to je najvažnije."

Ostatak razgovora s Collinom pogledajte OVJDE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider