Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Legenda kluba Blaž Slišković tuži Hajduk za 2 milijuna kuna

Blaž Slišković od Hajduka potražuje 2 milijuna kuna na ime neisplaćenih stavki iz trogodišnjeg ugovora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blaž Slišković danas se sa svojom odvjetnicom Doris Koštom pojavio na splitskom Općinskom sudu te obrazložio svoju tužbu. Naime, Slišković je osam kola prije kraja prvenstva smijenjen s mjesta trenera iako je Hajduk bio vodeći na ljestvici. Slišković je pred sudom ustvrdio kako mu je u razgovoru obećano da će mu klub isplatiti 150.000 eura otpremnine, a pošto se to nije dogodilo sad traži puni iznos od 270.000 eura kako mu je bilo obećano ugovorom. Do smjene su mu isplaćene plaće u ukupnom iznosu od 400.000 kuna.

Slišković tvrdi da je ugovor potpisan u pet primjeraka, ali da ni on nikada nije dobio ni jednu od kopija

Hajdukov zastupnik, odvjetnik Vinko Radovani, tvrdi da je ugovor sa Sliškovićem nevažeći jer nije verificiran ni u Županijskom nogometnom savezu, ni u HNS-u. Problem je to što Slišković nije imao potrebnu trenersku licencu.

'Ne osporavamo da je Slišković obavljao posao trenera, ali Hajduk ga nije licencirao jer nije imao potreban papir pa zato njegov ugovor nije verificiran. Ne postoji pismeni trag ni o potpisu, ni o raskidu ugovora, ni o bilo kakvoj otpremnini', prenosi Radovanijeve riječi Jutarnji list.

Slišković za ne verificiranje optužuje čelnike Hajduka.

'Do verificiranja nikada nije došlo iako sam vršio pritisak na Fiorentinija. Nisam ni znao da je problem u licenci. UEFA mi je odobrila da budem izbornik, a kako je Hrvatska pod njenim okriljem nisam mislio da će u tome biti problem', kazao je Baka za Večernji list.

Sutkinja u spisu nije imala primjerak potpisanog ugovora, a Slišković tvrdi da je ugovor potpisan u pet primjeraka, ali da ni on nikada nije dobio ni jednu od kopija.

'Kazali su da ću ga dobiti nakon što ga verificira HNS, da im donesem potrebnu dokumentaciju i da ništa ne brinem jer će sve riješiti Hajduk.'

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider