Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Udario po Realu

Legenda Barce: ''Što je to Cristiano Ronaldo napravio protiv PSG-a? Pa Neymar je bio bolji''

Legenda Barcelone Xavi kritizirao je igru Reala i Cristiana Ronalda u nedavnom okršaju s PSG-om.

Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U intervjuu za francuski So/Foot, Xavi je dao alternativno mišljenje o tome kako je Real Madrid pobijedio PSG.

Los Blancosi, koji su dvaput zaredom osvojili Ligu prvaka i tri puta u zadnje četiri godine, pobijedili su PSG na svom stadionu s 3:1 nakon što su gubili 0:1. Francuska momčad povela je golom Rabiota, ali Cristiano Ronaldo i Marcelo bili su glavni akteri preokreta.

Ali Xavi nije bio impresioniran Realom.

''Što je to Cristiano Ronaldo napravio protiv PSG-a?'', upitao je bivši veznjak Barce.

''Real je bio na rubu provalije, a onda se vratio u igru. Protiv njih nikada ne smijete propustiti svoje prilike, jer vas inače stigne kazna. Najgora stvar od svega je da kažnjavaju protivnika bez ičega. Jedan korner ili kontranapad su dovoljni da preuzmu stvar u svoje ruke'', izjavio je Xavi te nastavio:

''To je toliko nevjerojatno da kad završi utakmica i pogledate rezultat, kažete: 'Je****, 3:1... Ali kako su to napravili?' Gotovo pomislite da je nepravda da je PSG izgubio tim rezultatom. Kako je moguće da Real pobijedi tu utakmicu s 3:1 kada je trebala završiti 1:1, 2:2 ili čak 2:1 za PSG?''

''Problem je u tome što uvijek sve gledamo kroz rezultat. Kada pobijedite, uvijek ste najbolji. Zidane je nakon utakmice odmah postao najbolji u očima onih koji ga nisu prestali kritizirati posljednjih nekoliko tjedana'', rekao je Xavi te nadodao:

''Trebali bi se usredotočiti na ono što su pružile obje momčadi. Na primjer, čitao sam mnoge članke o tome kako je Cristiano Ronaldo još uvijek iznad Neymara. To je nepošteno. Što je to Cristiano Ronaldo napravio? Zabio je jedan gol iz jedanaesterca i jedan s koljenom. Ali što je s opasnim situacijama koje je stvorio Neymar? Problemima koje je izazvao Realu? I kontranapadima koje je pokrenuo?'', zaključio je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider