Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKI LJETNI SHOPPING

Mnogima omiljeni premierligaš za sada troši najviše u Europi: Stigla su još dva velika pojačanja

Veznjak Tyler Adams i krilni napadač Luis Sinisterra novi su članovi Leeds Uniteda.

Luis Sinisterra (Foto: Afp)

Teška sezona je iza Leeds Uniteda, druga po dugo očekivanom povratku u najviši razred engleskog nogometa. Sezona u kojoj je smijenjen Marcelo Bielsa, a onda je u dramatičnoj završnici ostanak u ligi izborio Amerikanac Jessie Marsch.

To je bio veliki šok za navijače Leedsa, čija je momčad po povratku u Premier ligu bila najugodnije iznenađenje sezone. Ipak, uspjeli su izboriti ostanak u ligi, a sad je glavni cilj ne dozvoliti da se u takvu situaciju ponovno dovedu.

Pod svaku cijenu izbjeći borbu za ostanak

Tako je vlasništvo kluba podosta velikodušno zagrabilo na svoj bankovni račun, iako se mora priznati da je tu podosta pomogao izlazni transfer Kalvina Phillipsa u Manchester City, a očekuje se da uskoro klub napusti i najbolji ofenzivac Raphinha

No, za sada su podosta iznad zarađenog, a ujedno su danas postali drugi klub koji je na ovoljetnom "mercatu" prešao cifru od sto milijuna eura isplaćenih odšteta za pridošle igrače.

Nakon što je za 33 milijuna eura iz Red Bull Salzburga doveden Brendan Aronson, iz istog kluba je za 13 milijuna doveden Rasmus Christensen. Nakon njih je stigao i Marc Roca iz Bayerna, koji je plaćen 12 milijuna.

Posljednja dva transfera odradili su jučer i danas čime su prešli gore navedenu deveteroznamenkastu cifru. Tyler Adams drugi je Marschev sunarodnjak koji dolazi ove sezone, a on je Leipzigu plaćen 17 milijuna eura.

Nakon odlaska Raphinhe bit će još?

Danas je potvrđen i sjajni Luis Sinisterra iz Feyenoorda, za kojeg će biti isplaćena odšteta od 25 milijuna eura. 

Već s njima petoricom, potrošena cifra je ravno 100 milijuna eura, no dodali su i 5.8 za Cityjevog talentiranog 18-godišnjaka Darka Gyabija.

Računajući Phillipsov transfer, Leeds je trenutno 60 milijuna eura u minusu, no očekuje se da to pokrije odlazak Raphinhe. No, onda će vjerojatno Marsch dodati još nekoga svom rosteru. Kao što je gore navedeno, Leeds se ove sezone nema namjeru dovesti u probleme.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider