Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ENGLEZI NE MIRUJU

Leeds pojačanje pronašao u redovima Bayerna, Tottenham u sjajnom veznjaku Brightona

Leeds je doveo svoje već treće pojačanje za iduću sezonu, a aktivan na tržištu bio je i Tottenham.

Yves Bissouma i Rodrigo Bentancur (Foto: Afp)

Nakon što su u pravoj drami izborili ostanak u Premier ligi, u Leeds Unitedu svjesni su da moraju dovesti pojačanja ukoliko žele izbjeći sličnu dramu ili sudbinu kakvu je prošlog mjeseca umjesto njih doživio Burnley.

Marsch dovodi ono što mu treba

Trener Jesse Marsch počeo je tako slagati momčad po svom ukusu te je već doveo dva svoja bivša igrača iz Red Bull Salzburga, Brendena Aaronson i Rasmuna Kristensena. Time je pojačao ofenzivni vezni red i desni bok, a sad je stiglo i veliko pojačanje na poziciju stopera.

Dio momčadi koji najviše ima problema s ozljedama pojačat će Marc Roca. Riječ je o 25-godišnjem nogometašu koji je prije dvije godine za 16 milijuna eura kupljen od strane Bayerna iz Espanyola. Ipak, nije se Roca naigrao u bavarskom gigantu, upisao je 24 nastupa u svim natjecanjima unutar dvije sezone.

Leeds će za ovo pojačanje platiti 12 milijuna eura uz eventualna dva dodatna milijuna, ovisno o rezultatima u budućnosti.

Tottenham za malo novaca dobio veliko pojačanje

S druge strane, Tottenham je uspio iskoristiti priliku za dovesti sjajnog igrača ispod njegove realne cijene. Riječ je o najboljem veznjaku Brighton And Hove Albiona, Yvesu Bissoumi. Ovom 25-godišnjaku preostala je još jedna godina na ugovoru s momčadi s juga Engleske, a on isti nije spreman produžiti, odnosno želi u veći klub.

Tako Brighton nije imao izbora nego ga prodati, a najbolju ponudu dobili su od Tottenhama, koji će u njihovu blagajnu isplatiti 25 milijuna eura.

Bissoumu Transfermarkt procjenjuje na čak deset milijuna eura više od cijene koji će klub čijim je članom bio posljednje četiri godine dobiti za njega. U te četiri godine upisao je 124 nastupa u svim natjecanjima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider