Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DOBRA INVESTICIJA

LeBron James prije 12 godina kupio je dio nogometnog velikana i to se pokazalo kao fantastična investicija

Najbolji košarkaš svijeta od 2011. godine je u vlasništvu dva posto dionica Liverpoola.

LeBron James (Foto: Guliver Images)

Najbolji strijelac u povijesti košarkaške NBA lige, što je LeBron James baš ovog tjedna u utakmici protiv Oklahoma City Thundera postao, i van košarkaškog terena odigrava dobre poteze.

Posebno one u poslovnom smislu, a jedan od njih vezan je uz veliki nogometni klub čije dionice posjeduje. U pitanju je FC Liverpool.

2011. godine ušao je u Liverpool

Još 2011. godine, James je kupio dva posto dionica Redsa. Bilo je to nedugo nakon što je Fenway Sports Grupa (FSG) kupila klub od Georgea Gilleta i Toma Hicksa.

Liverpool je tada bio u najlošijoj situaciji otkako je Premier lige, u smjeni generacija nakon raspada one koja je 2005. godine uzela europski naslov, a dvije godine kasnije ponovno zaigrala u finalu Lige prvaka.

Tih dva posto koštalo ga je 6.5 milijuna dolara i pokazuju se kao sjajna investicija. Danas taj dio dionica vrijedi 44 milijuna. Osim toga, pojavile su se informacije kako je James, kao partner FSG-a, došao do još jednom dijela dionica.

Još jedan dobar poslovni potez James je povukao u suradnji sa samim klubom, stvorivši zajedničku liniju odjeće, koja je vrlo popularna na službenom fan shopu kluba.

Inače, ovaj dio Liverpoola koji posjeduje zapravo je tek jedan dio njegovog bogatstva, koje je procjenjuje na oko milijardu američkih dolara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider