Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobro znana imena

PSG nakon dovođenja Messija mora prodavati: Ovih pet igrača je na transfer-listi

Parižani su se abnormalno pojačali ovo ljeto, ali svlačionica neće ostati ovakva kakva jest trenutno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alarm za uzbunu nije upaljen jer PSG-ovi izvori novca su nepresušni, ali daleko od toga da je situacija idealna i da nema nikakvih briga. Jasno, odnosi se ovo na stanje u svlačionici, ili bolje reći u računovodstvu pariškog kluba nakon što je nedavno potpisao Lionel Messi.

Argentinski velemajstor nogometne igre samo za potpis ugovora dobio je 25 milijuna eura, a još će u ovoj sezoni imati godišnju plaću od 35 milijuna eura i to u netto iznosu. Kada se zna da je PSG ovo ljeto platio Interu 60 milijuna eura odštete za Achrafa Hakimija te da su (bez plaćanja odšteta, ali za velike plaće) ugovore s Parižanima u protekla dva mjeseca potpisali i Sergio Ramos i Gianluigi Donnarumma i Georginio Wijnaldum, onda je logično što se cijela nogometna Europa s pravom kako je moguće da nije narušen UEFA-in financijski fair play.

Tim više što je PSG zasad u ljetnom prijelaznom roku dobio odštetu za jednog jedinog svog nogometaša, nizozemskog lijevog beka Mitchela Bakkera, koji je prodan u Bayer Leverkusen. Od tog transfera utržili su sedam milijuna eura, a to je iznos koji je za njihove gabarite smiješan i stoga je za očekivati još prodaja.

gol expired Svijet će dobiti novo rivalstvo Messi - Ronaldo na pogon petrodolara? Menadžer predložio mega-transfer, Cristiano se složio! divider

Kako piše Le Parisien, u klubu su na transfer-listu stavili pet imena. Julian Draxler, Pablo Sarabia, Rafinha, Layvin Kurzawa i Thilo Kehrer čine petorku koja bi do kraja ovog mjeseca trebala promijeniti sredinu.

Trener Mauricio Pochettino ovako je objasnio odluku kluba:

"Cilj je od svih ovih vrhunskih igrača napraviti vrhunsku momčad, to je moj zadatak i ogroman izazov za mene. Pristupam ovome s entuzijazmom, morat ćemo smisliti kako da svi zajedno stvorimo dinamiku u kojoj svatko može pronaći svoju ulogu."

Neki od njih će otići na posudbe (s opcijom ili obvezom otkupa, ovisi gdje odu), neki će biti odmah prodani, a sve to rezultirat će s određenim priljevom novca u blagajnu, kao i s rastrećenjem postojećeg budžeta za plaće u sezoni koja je već započela.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider