Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi moment u priči

Barcelona u velikim problemima: Glavna želja uzela predah, Real ulazi u igru

Lautaro Martinez želi uzeti predah kako bi u miru procijenio sve ponude koje su mu stigle na stol…

Lautaro Martínez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lautaro Martinez ostaje glavna meta Barcelone. Na tom planu se posljednjih dana nije ništa promijenilo, ako je za vjerovati informacijama Munda Deportiva.

Katalonci su argentinskog napadača ocijenili kao najidealnije ovoljetno pojačanje. U smislu igračkih kvaliteta, ali i u smislu vjerojatnosti transfera. Napadač Intera je kao i cijela Italija u ovom trenutku u karanteni. Ima vremena razmišljati o nastavku karijere.

Kako ističe Corriere dello Sport, Argentinac traži predah kako bi razmislio što mu je za činiti. Talijanski mediji već su pisali da je praktički sve dogovorio s Barcelonom, no dok ugovor nije potpisan, ništa nije sigurno.

Dapače, poznati talijanski dnevnik tvrdi da Martinez još nije donio konačnu odluku. Ističe da je Argentinac u iskušenju, pozdravlja ideju da zaigra sa sunarodnjakom Lionelom Messijem u istoj momčadi, ali za sada bi radije uzeo predah kako bi što kvalitetnije odvagnuo.

Očito je da Argentinac želi dobro razmisliti o svim mogućnostima koje mu se nude budući da postoji nekoliko zainteresiranih klubova za njegove usluge. Na stolu ima puno kvalitetnih ponuda. Osim Barcelone, spominje se i Real Madrid koji je također u aktivnoj potrazi za napadačem, golgeterom koji je u stanju natjerati navijače da zaborave na Cristiana Ronalda. Ako Argentinac uzima predah, jasno je da će Real imati šansu.

Talijanski mediji spekuliraju kako će Inter ponuditi svojoj najvećoj zvijezdi novi ugovor s poboljšanim uvjetima. U Interu vjeruju da bi Martinez mogao ostati u njegovim redovima unatoč glasinama koje kruže već tjednima da naljeto gotovo sigurno odlazi.

Možda paradoksalno zvuči, ali pojavom opakog virusa Inter je dobio jake karte u ruke. Ono što se donedavno smatralo Interovim nedostatkom sada je postala prednost. Naime, Martinez ima ugovoru izlaznu klauzulu koja iznosi 111 milijuna eura.

Prije nego što se pandemija rasplamsala Europom ta je svota smatrana kao ne odveć visoka brana za najveće klubove, pogotovo za tako mladog (22 godine) i potentnog napadača. No kako vrijeme prolazi postaje sve jasnije da Europu i svijet čeka velika ekonomska kriza, zapravo već se u nju zaronilo. Jasno da će se kriza reflektirati i na nogometne klubove i općenito svijet sporta.

Čini se da dolazi kraj vremenu bezglave potrošnje. Martinezova izlazna klauzula za dva-tri mjeseca mogla bi izgledati astronomskom, iako je to tek pola iznosa od Neymarova rekordnog transfera. Lako se može zamisliti da 111 milijuna eura nitko neće moći iskrcati tek tako.

U isto vrijeme, Barca traži dobitnu formulu za taj transfer. Kataloncima je jasno da će im biti jako teško iskrcati odštetu u kešu. Imali su problema s likvidnošću još u zimskom prijelaznom roku. Na napletu je stigla izrazito loša kupoprodajna politika u posljednjih nekoliko godina. Katalonci su investirali golema sredstva u uglavnom promašena pojačanja.

Sve što se posljednjih godinu-dvije događalo na Camp Nouu teško je shvatiti. Mnogi su tvrdili da vrh kluba povlači gotovo sulude poteze. Vrijeme je pokazalo da su kritike bile opravdane. Josep Maria Bartomeu i ostatak vrhuške nije se proslavio ni u komunikaciji sa svlačionicama. Jedna je afera sustizala drugu, skandali su se nizali.

Iako je Barcelona imala ogromne prihode, financijska situacija u klubu nije baš sjajna. Što vrijede veliki prihodi ako su rashodi isti ili još veći. I na sve to stigla je pandemijska kriza koja će najvjerojatnije gurnuti europsku ekonomiju u duboku recesiju.

Drugi riječima rečeno, Barcelona će morati prodavati igrače kako bi kupovala nova pojačanja. Mundo Deportivo piše da će Barca ponuditi Interu veliku trampu. Jedan dio odštete za Martineza, i to što manji ako je moguće, planira isplatiti u kešu, a ostatak u igračima. To je plan bez krčmara jer pitanje je hoće li Inter pristati. Ako i pristane, onda će to biti igrači koje Inter želi, a ne koje mu Barca nudi.I to više igrača nego što je mislila, jer će im u ljeto cijena sigurno pasti.

Tuttosport je prošlog tjedna pisao da se Martinez s Barcelonom dogovorio oko plaće. Navodno je tražio i dobio obećanje da će imati plaću na razini Antoinea Griezmanna, a to je oko 18 milijuna eura godišnje. Igrači koji se spominju da bi mogli biti uključeni u operaciju su Todibo i Alena, Arthur, Semedo i Rakitić.

Navodno Barca pokušava uključiti u cijelu priču Ousamnea Dembelea, ali Inter ne želi ni čuti. Interova prva želja je Brazilac Arthur kojeg se Barca opet ne želi olako riješiti. Jamačno će tu biti još puno spekulacija i kombinacija. I jedni i drugi imaju vremena dobro razmisliti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider