Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobro znano prezime

Nećak slavnog Nizozemca zaintrigirao mnoge velike klubove: Klinac rođen 2004.!

Mladić koji je budućnost nizozemskog nogometa neće još dugo ostati u sadašnjem klubu. Po svemu sudeći...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjećate li se Winstona Bogardea? Ovaj legendarni nizozemski reprezentativac prije 15-ak godina okončao je svoju veliku igračku karijeru u kojoj je igrao za Ajax, Milan, Barcelonu, Chelsea i još neke klubove.

On danas živi u Amsterdamu i posljednje tri godine pomoćni je trener u drugoj momčadi Ajaxa, a prezime Bogarde više nije sinonim isključivo za njega već i za njegovog supertalentiranog nećaka.

Lamare Bogarde 16-godišnji je defenzivni veznjak koji nastupa za kadete Feyenoorda, a premda još nije pošteno zaigrao u juniorskoj konkurenciji (o seniorskom nogometu da i ne pričamo), već je privukao interes brojnih bogatijih klubova.

Tottenham na pole-positionu

Tottenham, Borussia Dortmund, Schalke, Juventus, Milan - svi bi ga oni voljeli vidjeti u svojim redovima, uz napomenu kako nekako najupornije djeluje Tottenham koji je već slao svoje skaute u Rotterdam.

Njegova prirodna pozicija je defenzivni vezni, s tim da može igrati i na mjestu centralnog braniča. Nešto slično svom stricu koji je bio lijevi stoper ili lijevi bek, ovisno o potrebi.

Lamare ima i starijeg brata (Melayro) koji igra u juniorima Hoffenheima pa obitelj ne bi imala ništa protiv da obojica braće budu u Njemačkoj.

Međutim, Spursi pokazuju više inicijative od svih ostalih i zasad u ovoj utrci stoje kao favoriti.

U svakom slučaju, velika je vjerojatnost da će Lamare Bogarde napustiti Feyenoord prije nego odigra ijednu službenu minutu za njihovu prvu momčad...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider