Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
El Trafico

VIDEO Biuk isprobao derbi koji je proslavio Ibrahimović: Ušao umjesto junaka utakmice

Stipe Biuk dobio je dvadesetak minuta u derbiju Grada anđela.

Stipe Biuk (Foto: Afp)

U derbiju američke Major League Soccer (MLS) Los Angeles, u čijem dresu nastupa bivši igrač Hajduka Stipe Biuk, na gostovanju je pobijedio gradskog suparnika Los Angeles Galaxy s 3:2.

Junak susreta bio je meksički napadač Carlos Vela, koji je za pobjednički sastav zabio dva gola te upisao asistenciju.

Veli dva gola i asistencija

Bivši igrač Arsenala, WBA-a, Osasune i Real Sociedada u 22. minuti doveo je LA u vodstvo. Izjednačio je Tyler Boyd u 41. minuti, no Vela je svojim drugim golom u 68. minuti iz kaznenog udarca vratio goste u prednost. Samo dvije minute kasnije Ryan Hollingshead je na Velinu asistenciju zabio za 3:1.

Domaćin je do kraja susreta uspio tek smanjiti na 3:2 pogotkom Marca Delgada.

Vela je igrao do 71. minute, kada je umjesto njega u igru ušao Biuk. Bio je to njegov sedmi nastup, a dosad je sakupio ukupno 328 minuta.

Ibra debitirao u najpoznatijem El Traficu

LA se trenutačno nalazi na drugom mjestu Zapadne konferencije MLS-a sa 17 bodova, jednim bodom manje od vodećeg St. Louis Cityja. LA Galaxy je na 13. mjestu od 14 klubova u konferenciji.

Inače, ovaj derbi Ameri zovu "El Trafico", kao parodiju na gust promet koji razdvaja ova dva gradska rivala. Ova utakmica uvijek je krcata golovima, a jednu od najpoznatijih odlučio je Zlatan Ibrahimović, koji se na tom susretu 2018. godine predstavio američkoj publici na svojoj kratkoj avanturi u MLS-u i s dva gola odlučio susret za pobjedu 4:3. Na toj utakmici briljirao je današnji junak Carlos Vela, ali Ibra je ipak bio prevelik zalogaj za njihov LA FC.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider