Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To bi bio tandem

Spektakularni transfer na vidiku: Cristiano Ronaldo napušta Manchester United i ide u Italiju?!

Talijanski list La Repubblica piše da Cristiana Ronalda žele dovesti Roma i Sporting Lisabon.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti, Cristiano Ronaldo, mogao bi iduće sezone ponovno promijeniti sredinu i napustiti Manchester United s kojim ima ugovor još godinu dana.

Ronaldo, koji je u veljači ove godine navršio 37 godina, silno je razočaran svojim drugim boravkom na Old Traffordu i ne bi imao ništa protiv promjene sredine.

United je prošle sezone završio na tek šestom mjestu u Premier ligi i neće igrati u Ligi prvaka, a cijela protekla godina bila je turbulentna, prepuna šokantnih rezultata na kakve legendarni Portugalac baš i nije naviknut.

S druge strane, jasno mu je da više nije onako brz i ubojit kao što je bio na vrhuncu svoje karijere i da sve teže prati ritam Premier lige.

Ronaldo & Mourinho tandem za bolju Romu

Stoga bi Ronaldo, kako piše talijanska La Repubblica, itekako uzeo u razmatranje opciju odlaska iz kluba, a kao prvi favorit za njegovo dovođenje trenutno figurira - Roma.

Osvajači prošlosezonskog, prvog izdanja Konferencijske lige, stekli su pravo sudjelovanja u Europskoj ligi, istom onom natjecanju u kojem će ove sezone igrati i United. Pod vodstvom Josea Mourinha Roma je osvojila europski trofej što je bio veliki uspjeh za taj klub, a iduće sezone se žele ozbiljnije uključiti u borbu za vrh u Serie A.

Ne treba previše pojašnjavati koliko bi za Romu značio možebitni Ronaldov dolazak, cijeli klub bi se po pitanju interesovanja podigao na višu razinu, marketinški (a vjerujemo i sportski) bi to bila jedna sasvim druga priča.

Za očekivati je da bi se klubovi mogli dogovoriti oko odštete prvenstveno iz razloga jer United neće praviti probleme svom igračkom velikanu ukoliko on i službeno izrazi želju za odlaskom, međutim ostaje otvoreno pitanje plaće.

Jorge Mendes drži ključeve transfera

Kad je prije godinu dana prelazio iz Juventusa u Manchester United, Ronaldov menadžer Jorge Mendes ispregovarao je za svog klijenta tjednu plaću od 385 tisuća funti što je 20 milijuna funti po sezoni. U eurima je to preko 23 milijuna eura, što si Roma ne može priuštiti. Ali, tu na scenu stupa Mendes koji je ujedno i menadžer Josea Mourinha. Utjecajni Portugalac mogao bi biti presudni faktor u cijeloj priči odnosno čovjek koji će pomiriti sve apetite i udovoljiti svim željama - Mourinhu da dobije igrača koji bi i s 37 godina bio veliko pojačanje, a Ronaldu da dobije plaću adekvatnu njegovom ugledu i igračkim sposobnostima.

Talijani spominju i mogućnost da Ronaldo ode u Sporting Lisabon, klub koji ga je lansirao među zvijezde, ali Roma je ovdje na pole positionu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider