Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brz oporavak!

VIDEO Horor-ozljeda obilježila novo gaženje Barcelone: Yamal asistirao u Modrićevu stilu

U šestom kolu španjolske La Lige Barcelona je u gostima svladala Villareal uvjerljivom pobjedom od 5:1.

Ter Stegen ozljeda (Foto: Profimedia)

Nogometaši Barcelone nastavili su igrati u sjajnoj formi na startu nove sezone španjolske La Lige, u šestom kolu su pobijedili Villarreal u gostima 5:1.

Barcelona je i dalje maksimalna, ima svih šest pobjeda, odnosno četiri je boda ispred madridskog Reala. Jedina loša vijest za Katalonce s ovog susreta jest teža ozljeda koljena prvog vratara Ter Stegena. Video ozljede pogledajte OVDJE.

U prvom poluvremenu po Villarreal je nezadrživ bio Robert Lewandowski, koji je zabijao pogotke u 20. i 35. minuti za 2:0 gostiju. Ayoze Perez u 38. je smanjio na 1:2, ali kratkog je daha bio taj povratak domaćina.

U nastavku je Barcelona postigla nova tri pogotka. Prvo je Pablo Torre u 58. minuti povećao na 3:1, a potom je domaćina konačno slomio Raphinha s dva pogotka, u u 74. i 83. minuti.

Posebno treba izdvojiti asistenta Lamine Yamala za zadnji gol na susretu jer je to učinio na fantastičan način, vanjskim dijelom kopačke poslao je sjajnu dugu loptu za strijelca. Villarrealu je ovo bio premijerni ligaški poraz u novoj sezoni.

Briljantnu asistenciju 17-godišnjeg Yamala možete pogledati OVDJE.

Celta Vigo doživjela gorak poraz u Bilbaau

Nogometaši Athletica iz Bilbaa pobijedili su na svom stadionu San Mames Celtu 3:1. Athletic je time, barem privremeno, skočio na treće mjesto ljestvice iza Barcelone i madridskog Reala, a junak u nedjeljnoj pobjedi bio je dvostruki strijelac Gorke Guruzeta.

Već u četvrtoj minuti poveo je Athletic nakon što se u gužvi gostujućeg šesnaesterca najbolje snašao Guruzeta. U 25. minuti gosti iz Viga su izjednačili, Iago Aspas bio je precizan s bijele točke, ali Celta je ipak na odmor otišla uz rezultatski zaostatak. Opet je koban po nju bio Guruzeta, koji je glavom sjajno pogodio u 39. minuti za 2:1.

U nastavku ogleda Celta je bila aktivnija, tražila je barem bod, ali do njega nije došla. Štoviše, Alvaro Djalo u 80. minuti postavio je konačnih 3:1 za četvrtu pobjedu Athletica u sezoni.

Getafe i Las Palmas podijelili bodove

U prvom nedjeljnom susretu nije bilo pobjednika, 1:1 odigrali su nogometaši Getafea i Leganesa. Getafe je time ostao uz Las Palmas jedina momčad u La Ligi koja je i dalje bez prvenstvene pobjede. Getafeu je ovo bio četvrti remi u sezoni, a bod mu je ipak bio dovoljan da preskoči Valenciju i dođe na 18. mjesto ljestvice.

Oba su pogotka postignuta u završnom dijelu dvoboja. Poveli su gosti u 76. minuti kada je Jorge Saenz najbolje reagirao nakon prekida i iz blizine pogodio domaću mrežu. Getafe je do 1:1 stigao nakon što je Borja Mayoral realizirao jedanaesterac u 83. minuti.

U ponedjeljak se igra posljednja utakmica ovog kola, a sastaju se Betis - Mallorca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Sve jasno? ✌️✅️

To ćemo saznati u subotu nešto poslije 20 sati. ⏳️

📸: CROPIX / Tomislav Krišto
Dinamovci, novi vođa je službeno tu! ✅️⚽️
Što vi mislite, tko će pobijediti? 🥊🇧🇷🇫🇷

📸: AFP
Prvi put nakon osam godina imamo priliku vidjeti domaću MMA snagu u UFC-u. Kakav će rezultat ostvariti? 🥊🇭🇷

📸: Tomislav Kristo/CROPIX