Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedan, ali vrijedan

VIDEO Modrić asistirao za pobjedu Reala: Lukin filigrantski ubačaj pospremljen u mrežu

Real Madrid iz 19 nastupa ima 48 bodova, tri više od drugoplasirane Girone koja ima utakmicu manje.

Slavlje Modrića, Rudigera i suigrača (Foto: Afp)

Kapetan Real Madrida i hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić bio je asistent za jedini pogodak u dvoboju 19. kola španjolskog prvenstva u kojem je njegova momčad na stadionu Santiago Bernabeu svladala Mallorcu i došla do 15. pobjede u ovoj sezoni La Lige.

Modrić je u 78. minuti uputio ubačaj iz kuta na glavu njemačkog braniča Antonija Rudigera koji je svojim prvim golom u ovoj sezoni odveo Kraljevski klub do pobjede i odvajanja na vrhu ljestvice. Real Madrid iz 19 nastupa ima 48 bodova, tri više od drugoplasirane Girone koja ima utakmicu manje.

Modrić je igrao do 85. minute. Njegovu asistenciju za pobjednički pogodak pogledajte OVDJE.

Mallorca je s 18 bodova ostala na 14. poziciji.

Luka Modrić Modrić dobio nevjerojatno priznanje: U 39. godini bit će uvršten u idealnu momčad svijeta?! divider

Betis vodio od šeste minute, u 96. izgubio

U isto vrijeme je Celta Vigo ugostila seviljski Betis i duboko u sučevom dodatku došla do pobjede od 2:1, iako su gosti iz Andaluzije poveli već u 6. minuti pogotkom Aitora Rubiala.

Celta je izjednačila u 16. minuti, kad je Iago Aspas realizirao kazneni udarac. Konačnih 2:1 u šestoj minuti sučevog dodatka na kraju dvoboja postavio je 19-godišnji Šveđanin Williot Swedberg.

Celta je ovom pobjedom došla do 16 bodova i izašla iz zone ispadanja popevši se na 17. poziciju. Betis, koji će u veljači biti suparnik zagrebačkom Dinamu u 1/16 finala Konferencijske lige, doživio je treći poraz u ovoj sezoni LaLige i s 28 bodova se nalazi na sedmom mjestu.

Granada pobijedila nakon 135 dana

Nogometaši Granade došli su do prve pobjede od 21. kolovoza ove godine svladavši Cadiz s 2:0 (1:0). Vodstvo Granadi je u 22. minuti donio bivši igrač zagrebačke Lokomotive, albanski napadač Myrto Uzuni, a za konačnih 2:0 strijelac je bio Bryan Zaragoza u 70. minuti.

Gostima iz Cadiza je u dodanom vremenu prvog dijela glavni sudac Juan Luis Pulido dosudio kazneni udarac, ali je na intervenciju VAR-a pregledao snimku i poništio svoju prvotnu odluku. VAR mu je pomogao da u 54. minuti pokaže crveni kartona napadaču Cadiza Rubenu Sobrinu, zbog toga što je u duelu bez lopte šakom udario suparničkog igrača.

Drugom prvenstvenom pobjedom, nakon niza od 10 poraza i pet neodlučenih ishoda, Granada je došla do 11 bodova, ali je i dalje na predzadnjem mjestu.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider