Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika reportaža

L'Equipe zbog Tudora stigao u Split, očarani su navijačkom strašću: "Ne možete pobjeći od boja Hajduka"

Hrvatski trener Igor Tudor sjeo je ovog ljeta na klupu francuskog Olympique Marseillea.

Igor Tudor (Foto: Afp)

Nakon vjerojatno najbolje sezone u trenerskoj karijeri, gdje je Hellas Veronu ostavio na devetom mjestu talijanske Serie A, hrvatski strateg Igor Tudor dobio je priliku na klupi francuskog diva.

Preuzeo je ovog ljeta Olympique Marseille, najveći francuski klub po rezultatima jer su čak deset puta osvajali naslov državnog prvaka, ali i jedne godine naslov prvaka Europe.

Najbolji start Marseillea u deset godina

Sjajnim rezultatima i atraktivnim nogometom zaslužio je priliku u Marseilleu, s kojim će ove godine zaigrati i u Ligi prvaka. Nakon četiri odigrana kola drugoplasirana su momčad francuske Ligue 1, imaju isti broj bodova kao i prvoplasirani PSG, ali dosta je kritika zaradio hrvatski trener zbog odnosa sa svojim igračima.

Tako su ga na prvenstvenoj primjeri pred domaćom publikom dočekale salve uvreda i zivžduka, ali stali su nogometaši Marseillea iza njega. Tvrde kako hrvatski trener nije nikakakv tiranin.

gol expired Aktivan prijelazni rok u Premiershipu: Chelsea pokušava oteti Barceloninu zvijezdu, ten Hag cilja na svog ljubimca divider

Dapače, uvjerljivom pobjedom protiv Nice (0:3) nogometaši Marseillea upisali su najbolji start u prvenstvenu u proteklih deset godina, a francuski novinari se slažu kako sve zasluge idu Tudoru.

Francuski list stigao u Split zbog Tudora

Kako bi više saznali o Tudoru novinari francuskog lista L'Equipe stigli su u njegov rodni grad, Split kojeg su opisali na jedinstven način:

"To je ambijent s razglednice, gdje sunčeve zrake krase kristalno čisto more sa srebrnim odsjajima, ispred pijeska prekrivenog suncobranima i dječjeg plača.

Nekoliko koraka od plaže, turisti pijuckaju koktel na tereasi prije nego što se prošetaju između impozantnih zidina Dioklecijanove palače, a čak i ako su došli na odmor i možda se smiju nogometu, neće pobjeći od boja Hajduka.

Igor Tudor Igor Tudor (Foto: Afp)

U Splitu, prekrasnom lučkom i turističkom gradu na dalmatinskoj obali, ne možete proći 300 metara, a da ne naiđete na grafite u slavu lokalnog kluba, uporišta prvenstva u doba Jugoslavije i zajedničke strasti njegovih brojnih navijača", pišu novinari francuskog lista koji su se prisjetili još jednog Hrvata, Alena Bokšića koji je nosio dres kluba iz Marseillea.

Večeras je pred nogometašima Marseillea novi prvenstveni izazov, u goste im stiže Clermont. trenutno devetoplasirana momčad lige.

Tablica Ligue 1

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider