Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U Madridu šok i nevjerica

Pala najiščekivanija odluka u svijetu nogometa: Kylian Mbappe prelomio gdje nastavlja karijeru

Kylian Mbappe mjesecima je vagao oko toga gdje će nastaviti karijeru.

Kylian Mbappe (Foto: Afp)

"Kylian Mbappe je izabrao PSG", vijest je koju prenosi L'Equipe označavajući tako kraj višemjesečne trakavice.

Fenomenalni Francuz odlučio je ostati u Parizu, zahvalivši se na ponudi Real Madridu i njihovom predsjedniku Florentinu Perezu.

"Prihvatio je ponudu francuskog prvaka za produljenje ugovora, nedostaje još samo potpis. Ovo je kraj sapunice koja je mjesecima držala svijet nogometa u neizvjesnosti", piše ugledni sportski list.

Mbappe ostaje u PSG-u za golemi novac

I prije nego li su se francuski mediji raspisali oko toga da je postignut dogovor, u javnost su procurili detalji astronomske, sulude ponude koju su Parižani i katarska kraljevska obitelj stavili pred Mbappea.

Na stol su stavili 300 milijuna eura samo za potpis ugovora plus godišnju plaću od 100 milijuna eura. U prijevodu, ukoliko potpiše petogodišnji ugovor, imat će zajamčenih 800 milijuna eura, uz sve ostale benefite poput bonusa za golove, osvojene trofeje, prodane dresove i sponzorske ugovore.

Španjolski mediji iznijeli i informacije da je PSG u sklopu završne ponude dao Mbappeu faraonske ovlasti, da bude vođa cijelog njihova projekta na način da može utjecati na izbor trenera i suigrača. Ukratko, kontrolirao bi cijelu svlačionicu.

Real Madrid ga mjesecima lovio i izvisio

Nema sumnje da će ovakav rasplet cijele priče izazvati nevjericu u Realu koji je mjesecima figurirao kao glavni kandidat za buduću destinaciju francuskog napadača. Mbappe nije bio baš najsretniji u Parizu, frustrirali su ga neuspjesi u Ligi prvaka, natjecanju u kojem Real, kakvu god momčad ima, uvijek je ozbiljan kandidat za otići do kraja, što se ne može reći za družinu punu zvijezda na Parku prinčeva.

No, dogodio se obrat i Mbappe će još nekoliko godina igrati za PSG, dok će Real zvjezdano pojačanje za vrh napada i nasljednika Karima Benzema morati potražiti na nekoj drugoj adresi. Erling Braut Haaland potpisao je za Manchester City, Mbappea nisu uspjeli uloviti i za očekivati je da će se uskoro na njihovom radaru pojaviti neko novo ime.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider