Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako je to moguće?

Kylian Mbappe je danas 1066% skuplji od "pravog" Ronalda

Financijska moć čini čuda, pa je tako danas Il Fenomeno 20 puta jeftiniji od cijene koju Monaco traži za Kyliana Mbappea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ponekad će čini zaista nevjerojatno kojom se brzinom mijenjaju stvari u modernom nogometu! Prije svega 23 godine Luís Nazário de Lima ili jednostavno Ronaldo, napustio je Cruzeiro sa svega 17 godina i potpisao za nizozemski PSV, koji je brazilskom klubu platio pet i pol (5.5) milijuna eura (izvor Transfermarkt) za čovjeka koji nosi nadimak Il Fenomeno!

Pet i pol milijuna eura za čovjeka koji je to isto ljeto u kojem je ostvario transfer bio dio brazilske reprezentacije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo?! Pet i pol milijuna eura za igrača koji je odveo Cruziero do naslova regionalnog prvaka?!

Najtraženiji čovjek današnjice je Kylian Mbappe. Za 18-godišnjeg francuskog napadača Monaco traži vrtoglavih 140 milijuna eura, što je 20 puta više nego što je PSV platio Cruzeiru za Ronalda, odnosno gotovo 10 puta više nego što je Barcelona platila PSV-u da dovede jednog od najboljih napadača svih vremena! Zanimljivo, Brazilac je kroz sve transfere koje je ostvario u svojoj karijeri koštao klubove "samo" 103 milijuna eura...

Mbappe je lani predvodio Monaco do naslova prvaka Francuske i do polufinala Lige prvaka, što je ujedno podiglo njegovu tržišnu cijenu u nebesa. Kada bi netko platio taj iznos, Francuz bi postao najskuplje plaćeni igrač svih vremena! Španjolski kolege izračunali su da se za Mbappea traži 1066% više novaca nego što je to kod prvog transfera koštao Ronaldo!

Vremena se mijenjaju. Financijska moć klubova gotovo da više nema granica. Tu i tamo ih zakoči neki financijski fair play, no ni on ne može spriječiti da Mbappe ovog ili idućeg ljeta postane najskuplje plaćeni nogometaš u povijesti. Prvi kandidat za njegovo dovođenje je madridski Real, no u posljednje se vrijeme u taj posao umiješao i PSG.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider