Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a ušao kao zamjena

Čudesni Mbappe prestigao Messija i Raula: Ako ovako nastavi, porušit će sve rekorde

Kylian Mbappe postigao je hat-trick na gostovanju PSG-a kod Club Bruggea.

Mbappe slavi s navijačima pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši pariškog PSG-a praktički su osigurali osminu finala Lige prvaka uvjerljivom pobjedom 5:0 na gostovanju kod Club Bruggea. Da Real Madrid nije slavio u Turskoj kod Galatasaraya, odnosno da je susret završio remijem, PSG bi postao prva momčad u povijesti Lige prvaka koja je ostvarila plasman u daljnju fazu natjecanja nakon samo tri kola.

Tri od pet golova na susretu postigao je Kylian Mbappe, iako je u igru ušao tek u 52. minuti. Mbappe je zabijao pogotke u 61., 79. i 83. minuti utakmice, a njima je stigao do brojke od 15 golova u Ligi prvaka.

Mbappe je zabio 15 golova u najelitnijem klupskom natjecanju u dobi od 20 godina i 306 dana, čime je nadmašio Lionela Messija i Raula. Argentinski genij, kojeg mnogi smatraju najboljim nogometašem svih vremena, zabioje  prvih 15 golova u Ligi prvaka u dobi od 21 godine i 288 dana, dok je Raul to napravio s 22 godine i 163 dana.

Istovremeno, Mbappe je postao prvi igrač nakon 2008. godine i Josebe Llorentea koji je ušao u igru kao zamjena i postigao hat-trick za Villarreal u susretu protiv Aalborga.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider