Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavile i Belgija, Njemačka...

Italija petardom postavila novi svjetski rekord, Englezi vodili pa u 92. minuti ostali bez pobjede

Odigrano je još puno utakmica europskog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Italije, aktualni europski prvaci, vlasnica je novog svjetskog rekorda po broju utakmica u nizu bez poraza.

Prije kvalifikacijskog duela u Reggio Emiliji protiv Litve aktualna talijanska generacija bila je izjednačena s Brazilom (od 1993. do 1996. godine) po broju vezanih utakmica bez poraza (36). No nakon srijede i uvjerljivog slavlja Azzurra od 5:0 Talijani su postali novi svjetski rekorderi po ovom pitanju.

Talijanima je utakmica protiv Litve došla nakon dva vezana remija, ali unatoč tome, kao i činjenici da je izbornik Roberto Mancini odmarao veliki broj svojih glavnih zvijezda, nije bilo problema na putu do pobjede. Već nakon pola sata igre bilo je 4:0, a dvostruki strijelac na susretu bio je Moise Kean. Po jedan gol su dodali Raspadori i Di Lorenzo, a uz sve je i Utkus pogodio vlastitu mrežu.

Kiks je u ovoj skupini C napravila Švicarska, koja je odigrala 0:0 sa Sjevernom Irskom u Belfastu. Švicarci za Italijom zaostaju šest bodova (ali i dvije utakmice manje), dok imaju tri boda više od Sjeverne Irske i Bugarske.

U skupini B Švedska je izgubila utakmicu od Grčke (1:2), nakon što je bila savršena u uvodna tri dvoboja skupine (tri pobjede). Bakasetas i Pavlidis su bili kobni za Šveđane, koji su u završnici dvoboja tek smanjili zaostatak. U toj skupini na vrhu je Španjolska, koja je rutinski obavila posao protiv Kosova u Prištini. Bilo je 2:0 uz golove Pabla Fornalsa i Ferrana Torresa.

Rutinski je posao obavila i Belgija kod Bjelorusije (1:0). Jedan je dio glavnih belgijskih zvijezda odmarao, a petu pobjedu u šest nastupa Belgiji je osigurao strijelac Praet. Belgija ima pet pobjeda i remi u skupini E te je debelo iznad konkurencije. Wales je, pak, odigrao samo 0:0 protiv Estonije na svom terenu, što je Estoncima bio prvi osvojeni bod u kvalifikacijama.

Golom Harryja Kanea Engleska je vodila kod Poljske 1:0 sve do sudačke nadoknade. No Poljaci su uzeli barem jedan bod golom Szymanskog u 92. minuti. Unatoč tom bodu Poljska je skliznula na treće mjesto jer se Albanija poigrala protiv San Marina (5:0) i u toj skupini I Albanija ima bod više od Poljske, odnosno dva više od Mađarske, koja je svladala Andoru 21.

Situaciju u skupini J kontrolira Njemačka, koja je ovaj put s 4:0 svladala Island u Reykjaviku. Gnabry, Rüdiger, Sane i Werner su bili strijelci za Elf, koji ima pet pobjeda i jedan poraz u šest utakmica.

Drugoplasirana Armenija kiksala je odigravši samo 1:1 doma protiv Lihtenštajna, kojem je prvi bod u kvalifikacijama osigurao Frick golom u 80. minuti. Bez pogodaka je, pak, završila utakmica Sjeverne Makedonije i Rumunjske, reprezentacija koje su u lovu na drugu Armeniju.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider