Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rapsodija domaćina

Počele kvalifikacije za SP: Moćna velesila nokautirana na startu, kontroverzni detalj obilježio utakmicu!

Ove srijede europske reprezentacije započele su put prema Svjetskom prvenstvu kojem će 2022. domaćin biti Katar.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europski dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. započeo je ove srijede utakmicom u Istanbulu gdje je Turska pobijedila Nizozemsku s 4:2 i odmah istaknula kandidaturu za izravni plasman u Katar.

Bio je ovo dvoboj prvog kola skupine G u kojoj su osim Turske i Nizozemske još i Norveška, Crna Gora, Latvija i Gibraltar.

U 15. minuti je turski kapetan Burak Yilmaz zabio na asistenciju Hakana Calhanoglua, a u 34. je isti igrač ponovno bio precizan, ovaj put s bijele točke.

Prije odlaska na odmor, susret je obilježila jedna sporna situacija. Činilo se da je udarac Matthijsa de Ligta prešao gol-liniju, ali sudac Michael Oliver je samo pokazao da se igra dalje. Budući da u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nema VAR-a, nije bilo niti mogućnosti da Oliver provjeri je li dobro dosudio.

Ako je nekakva nada u redovima Oranja i postojala da mogu izbjeći poraz, ona je utihnula tek što se krenulo s centra u drugom poluvremenu: u 46. minuti je Calhanoglu zabio za 3:0.

Nizozemci nakratko unijeli neizvjesnost

Ipak, uspjeli su gosti unijeti dramu u sami finiš jer su u 75. i 76. minuti postigli dva zgoditka, prvo Davy Klaassen, a zatim i Luuk de Jong.

Sve dileme oko pobjednika razriješene su u 81. minuti kada je Yilmaz zaokružio svoj hat-trick i osigurao Turcima tri startna boda.

U ždrijebu skupina Nizozemci su bili nositelji ovdje, ali poskliznuli su se već na prvoj stepenici i sad će se nesumnjivo iznova promiješati karte u ovoj grupi. Turcima će ovaj trijumf jako puno značiti za samopouzdanje prije gostovanja kod Norveške koje ih čeka ove subote...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider