Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kiks Južne Koreje

Kvalifikacije za SP: Japan osigurao plasman, Sirija se vratila u igru

Japan je postao četvrta reprezentacija koja je osigurala nastup u Rusiji 2018. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometna reprezentacija Japana postala je četvrti sigurni sudionik Svjetskog prvenstva u Rusiji koje će se održati od 14. lipnja do 15. srpnja 2018. godine.

Japanci su u susretu pretposljednjeg, 9. kola skupine B završnog kruga azijske zone kvalifikacija na svom terenu u Saitami svladali Australce sa 2:0 (1:0) i tako osigurali prvo mjesto u skupini. Pogotke koji su Japanu osigurali šesti uzastopni nastup na SP-u postigli su Takuma Asano (41) i Yosuke Ideguchi (82).

Kolo prije kraja kvalifikacija Japan ima 20 bodova, četiri više od druge Saudijske Arabije i treće Australije. Japan se tako pridružio domaćinu Rusiji, Brazilu i Iranu koji su još ranije osigurali nastup na SP.

Nastup na SP u Rusiji osigurat će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz obje skupine završnog kruga azijskih kvalifikacija, pa će se tako u utorak Saudijska Arabija i Australija boriti za drugo mjesto u skupini B koje vodi u Rusiju, dok će trećeplasirana reprezentacija morati prolazak tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

U tom posljednjem kolu Saudijska Arabija će ugostiti Japan, a Australija će na svom terenu igrati protiv Tajlanda. Kako Saudijska Arabija ima za dva gola bolju razliku pogodaka od Australije, jasno je kako Australija za izravni plasman u Rusiju mora računati na pomoć Japana, a ukoliko Saudijska Arabija pobijedi u utorak, tada Australija treba svladati Tajland s tri pogotka većom razlikom nego što bi Saudijska Arabija pobijedila Japan.

Sirija iskoristila kiks i vratila se u borbu za Rusiju 

U skupini A azijskih kvalifikacija Iran je još ranije osigurao prvo mjesto, a konkurenti za drugu poziciju Južna Koreja i Uzbekistan su kiksali i tako omogućili Siriji da se umiješa u borbu za plasman u Rusiju.

Južan Koreja je u Seoulu odigrala samo 0:0 protiv opuštenog Irana, no Uzbekistan je prošao još lošije izgubivši na gostovanju kod Kine u Wuhanu sa 0:1. Sirija je, pak, kao domaćin u malezijskom Krubongu svladala Katar sa 3:1, pa uoči posljednjeg kola druga Južna Koreja ima 14 bodova, a treća Sirija i četvrti Uzbekistan po 12.

Pobjedu Kini osigurao je Gao Lin (84-11m). Dvostruki strijelac za Siriju bio je Omar Kharbin (7, 54), a pobjedu je osigurao Mahmoud Al Mawas (90+5). Jedini pogodak za katar postigao je Ali Assadalla (35).

U posljednjem kolu u utorak Uzbekistan će u Taškentu ugostiti Južnu Koreju, dok će istodobno Sirija gostovati kod Irana.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider