Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpis Firmina

Kvalifikacije za SP 2022: Uvjerljive pobjede Brazila i Kolumbije

Brazila je na praznom stadionu Corinthians u Sao Paulu pobijedila Boliviju s 5-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom kolu južnoameričkih nogometnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. reprezentacija Brazila noćas je po našem vremenu na praznom stadionu Corinthians u Sao Paulu pobijedila Boliviju s 5-0, a dvostruki strijelac bio je napadač Liverpoola Roberto Firmino (30, 49).

Za Brazil su još zabili Marquinhos (16) i Philippe Coutinho (73), a jedan pogodak u vlastitu mrežu pospremio je stoper Bolivije Jose Carrasco (66). Iako je bio upitan za nastup zbog bolova u leđima, Neymar je odigrao cijeli susret za Brazil te je upisao dvije asistencije, za golove Firmina u 49. i Coutinha u 73. minuti.

U drugoj noćašnjoj utakmici Kolumbija je na domaćem terenu u Barranquilli svladala Venezuelu s 3-0, golovima Atalantinih napadača Duvana Zapate (16) i Luisa Muriela (26, 45+3).

Dan ranije Argentina je u Buenos Airesu na stadionu Bombonera pobijedila Ekvador s 1-0 zahvaljujući pogotku Lionela Messija, koji je u 13. minuti zabio iz penala, dok je na stadionu Centenario u Montevideu Urugvaj sa 2-1 slavio protiv Čilea.

Rezultati:

Petak:
Kolumbija - Venezuela 3-0
Brazil - Bolivija 5-0

Četvrtak:
Urugvaj - Čile 2-1
Paragvaj - Peru 2-2
Argentina - Ekvador 1-0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider