Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imao je 2:0, ali...

Niko Kovač u dramatičnoj utakmici ostao bez Lige prvaka: Monaco ispao autogolom u 114. minuti!

Umjesto Monaca, među elitom će nastupati viceprvak Ukrajine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač nije uspio s Monacom ući u Ligu prvaka. U uzvratnoj utakmici play-offa klub iz Kneževine odigrao je 2:2 u gostima sa Šahtarom te je ispao s ukupnim rezultatom 3:2.

Ukrajinci su, naime, u prvoj utakmici slavili u Monte Carlu s 1:0, ali tu njihovu prednost Kovačeve trupe su uspjele anulirati u revanšu.

Poslije 90 minuta Monaco je vodio s 2:1, ukupan rezultat bio je 2:2 i otišlo se u produžetke u kojima je Šahtar u 114. minuti poentirao na način da je Ruben Aguilar postigao autogol. U tih nekoliko preostalih minuta Monaco nije smogao snage još jednom zatresti mrežu domaćih koji slave novi ulazak među elitu.

Šteta zbog Kovača jer krenuli su tako dobro - Wissam Ben Yedder je golovima u 18. i 39. minuti donio Monacu prednost u ukupnom rezultatu. Šahtar je u nastavku zaigrao na sve ili ništa i u 74. minuti preko Marlosa uspio smanjiti rezultat i odvesti utakmicu u produžetke.

Nesretni Aguilar u 114. minuti odagnao je nadu da bi odluka o putniku za Ligu prvaka mogla pasti izvođenjem jedanaesteraca.

Kovaču i svima u klubu kao utješna nagrada ostaje Europska liga u kojoj će igrati i zagrebački Dinamo.

gol expired Dinamo će biti nositelj u ždrijebu Europske lige, evo koga sve može izvući: Betis, West Ham, Crvena zvezda... divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider