Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drugi put u tri dana heroj

Veliko iznenađenje u kvalifikacijama: Neočekivani junak nokautirao Španjolsku!

Škotska je pobijedila Španjolsku i preuzela prvo mjesto u skupini A kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024.

Scott McTominay (Foto: Afp)

Apsolutno najveće iznenađenje kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo 2024. koje su se igrale ovog utorka bila je pobjeda Škotske nad Španjolskom. Škoti su s 2:0 slavili na Hampden Parku u Glasgowu.

Oba gola postigao je Scott McTominay (7, 51) na počecima poluvremena. Prvi pogodak veznjak Manchester Uniteda je postigao nakon povratne lopte kapetana Robertsona koji je iskoristio pogrešku Pora koji se poskliznuo, dok je drugi pogodak postigao natrčavši na odbijanac nakon odličnog prodora i ubacivanja Tierneya.

McTominay je tako postao istinski heroj škotski navijača, jer prije tri dana je također postigao dva pogotka u pobjedi protiv Cipra.

Vodeća Škotska ima maksimalnih šest bodova, dok je druga Španjolska ostala na tri. Ranije u utorak su Gruzija i Norveška u Batumiju igrale 1:1. Poveli su gosti preko Sorlotha (15), a poravnao je Mikautadze (60). Za obje reprezentacije ovo je prvi bod, Norveškoj iz drugog, a Gruziji iz prvog nastupa.

Švicarska uvjeljiva, Kosovo kiksalo

U skupini I Švicarska je ostvarila još jednu uvjerljivu pobjedu svladavši u Ženevi Izrael sa 3:0 golovima Vargasa (39), Amdounija (48) i Widmera (52).

Rumunjska je također ostala stopostotna svladavši u Bukureštu Bjelorusiju sa 2:1. Stanciu (17) i Burca (19) osiguali su prednost Rumunjskoj da bi Morozov (86) ublažio poraz gostiju.

Veliki kiks napravilo je Kosovo koje je nakon boda iz Izraela odigralo samo 1:1 u Prištini protiv Andore. Domaće je u vodstvo doveo Zhegrova (59), a izjednačio je Rosas (61) samo dvije minute potom.

Najbolji trenuci utakmice Turska - Hrvatska (0:2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider