Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jurčević hrabro pao

Sudac spasio Mađare i produžio im nadu u plasman na Euro, Azeri bijesni!

Kao uvertira u ogled Walesa i Hrvatske, u Budimpešti je odigran dvoboj skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020.

Mađarska pobijedila Azerbajdžan (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U kvalifikacijskoj skupini E za Europsko prvenstvo, u kojoj se nalazi i Hrvatska, reprezentacija Mađarske je s 1:0 pobijedila Azerbajdžan, kojeg vodi hrvatski stručnjak Nikola Jurčević.

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Mihaly Korkut u 10. minuti.

U posljednjim trenucima susreta, duboko u sudačkoj nadoknadi, Azerbajdžanci su postigli izjednačujući pogodak, ali sudac ga je poništio. Službeno, zbog igranja rukom, premda tijekom prikazivanja usporenih snimki nismo uspjeli vidjeti na koje je igranje rukom sudac mislio. Žalio se poslije utakmice Jurčević, bijesni su bili njegovi igrači, ali stanje je ostalo nepromijenjeno - Mađarska je uzela tri boda, a Azerbajdžan je upisao novi poraz.

Dvoboj se igrao na stadionu Groupama Arena u Budimpešti, a domaćini su odrađivali suspenziju zadobivenu zbog rasističkih ispada i korištenja pirotehnike od strane njihovih navijača na utakmici sa Slovačkom. Sukladno nedavnim uputstvima iz UEFA-e, na tribinama su mogla biti prisutna samo djeca do 14 godina.

S ova tri boda Mađarska je produljila nadu da na koncu može završiti među dvije najbolje reprezentacije u ovoj skupini i plasirati se na Euro.

Trenutno su na 12 bodova i morat će im se poklopiti neki rezultati kako bi u posljednjem kolu, 19. studenog, još uvijek bili u igri i na gostovanju u Walesu mogli sami odlučivati o svojoj sudbini.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider