Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
STOPER WEST HAMA

Kurt Zouma saznao kaznu zbog incidenta s mačkom

Kurt Zouma očekivano je prošao bez zatvorske kazne zbog fizičkog napada na mačku.

Kurt Zouma (Foto: Afp)

Napokon je završna sudska priča vezana uz napad stopera West Ham Uniteda, Kurta Zoume, na jednu od svojih mačaka kućnih ljubimaca.

Podsjećamo, 8. veljače na društvenim mrežama pojavila se snimka Zoume gdje udara jednu od svojih mačaka. Sve je to snimio i objavio njegov brat Yoan. Već četiri dana kasnije mačke su mu oduzete, nakon što su razne organizacije za zaštitu životinja podnijele tužbu protiv njega, ali sve je na kraju završilo na sudu.

Nakon nekoliko ročišta, tijekom kojih je Zouma priznao krivnju, kao i njegov brat Yoan za sudjelovanje u napadu, napokon je poznata i presuda.

Kao što se moglo očekivati, Zouma je kao pokajnik prošao bez neke veće kazne, no dug društvu ipak će morati platiti.

Bez zatvorske kazne

Osuđen je na 180 sati neplaćenog dobrotvornog rada (Yoan je nešto ranije osuđen na 140 sati istog), morat će platiti 8887 funti kazne te je dobio zabranu posjedovanja mačke u trajanju od pet godina.

Klub je nešto ranije kaznio Zoumu s oduzimanjem dvije tjedna plaće. 250 tisuća dolara tim je putem uplaćeno u dobrotvorne svrhe, a kad je Zoumina plaća postala javno, govorilo se kako je došlo do bune u svlačionici, posebno od strane nekih važnijih igrača koji smatraju da i oni trebaju imati jednako visoka primanja.

Kurt je do kraja sezone ostao u kadru West Hama, nastupivši u većini utakmica, dok je njegov brat, inače član petoligaša Dagenham and Redbridgea, suspendiran od strane kluba dok se ne razriješi pravna situacija, ali nedavno je otkriveno kako je njegov ugovor produžen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider