Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pripomogao var

Joaquin zapalio društvene mreže: Zabio gol iz kornera, Betis prokockao veliko vodstvo

Betis je bio na mali korak od finala španjolskog Kupa kralja, a onda su doživjeli šok u završnici.

Joaquin slavi pogodak iz kornera (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Betisa vodili su 2:0 u prvoj polufinalnoj utakmici španjolskog Kupa kralja protiv Valencije, no na kraju su ipak ostali bez pobjede. Betis je poveo 2:0 nakon dva gola iz kornera, s tim da je drugi pogodak postao apsolutni hit na društvenim mrežama.

Kapetan Betisa Joaquin postigao je pogodak direktno iz kornera u 54. minuti utakmice i na spektakularan način doveo svoju momčad korak bliže finalu Kupa kralja. VAR je pripomogao u ovoj odluci, s obzirom da je tek nakon završetka akcije sudac zaustavio igru i pokazao na centar.

Prvi gol Betis je zabio u 45. minuti prvog poluvremena. Nakon kratko izvedenog kornera uslijedio je ubačaj s desne strane napada domaćina, loptu je u sredinu peterca glavom vratio Sidnei, a Loren ju je sproveo u mrežu iz neposredne blizine.

Prije primljenog pogotka Valencia je imala dvije odlične prilike, ali je u oba slučaja vratar Joel Robles sjajno reagirao.

U 70. minuti gosti su stigli do smanjenja zaostatka, nakon što je Čerišev zabio pogodak za 2:1. Činilo se da će Betis ipak slaviti i s golom razlike otići na uzvrat, no džoker s klupe Kevin Gameiro zabio je u drugoj minuti sudačke nadoknade i poravnao na 2:2.

Pobjednik ovog dvoboja igrat će u finalu protiv pobjednika ogleda Barcelone i Real Madrida, čija je prva međusobna utakmica završila remijem na Nou Campu. Kraljevi su poveli rano u prvom poluvremenu, a onda je u nastavku rezultat poravnao Malcom.

Betis je do sada dva puta slavio u kupu (2005, 1977), dok je Valencija sedam puta slavila u ovom natjecanju, a posljednji put 2008.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider