Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tenzije na vrhuncu

Šou u Kataloniji: Barca u finalu, Atletico oštećen, tri crvena!

Barcelona je prva momčad koja je izborila finale španjolskog Kupa kralja nakon što je u uzvratnoj utakmici odigrala 1:1 protiv Atletico Madrida...

Barcelona je izborila finale španjolskog Kupa kralja nakon što je s ukupnih 3:2 slavila protiv Atletico Madrida. Međutim o uzvratnoj utakmici igranoj na Nou Campu i sucu Gilu Manzanu još će se jako dugo pričati.

Najsporniji trenutak utakmice dogodio se u 59. minuti kod vodstva Barcelone 1:0. Tada je Antoine Griezmann zabio regularni pogodak za izjednačenje, međutim pomoćni sudac podigao je zastavicu zbog nepostojećeg zaleđa. Dogodilo se to svega minutu nakon što je Barcelona ostala s igračem manje, nakon što je Sergi Roberto dobio drugi žuti karton.

Pitanje je bi li Barcelona uopće vodila na ovoj utakmici da je sudac svirao jedanaesterac za Atletico Madrid u 28. minuti prvog poluvremena. Tada je Koke dodavao loptu prema Fernandu Torresu, a u trenutku kada je napadač Atletica primao loptu na prsa u njega se s leđa zabio ranije spomenuti Sergi Roberto.

"Jedanaesterac!", vrište naslovnice madridskih medija.

Gosti iz Madrida bili su bolji tijekom gotovo cijelog prvog dijela, no Barcelona je u 42. minuti stigla u vodstvo. Messi je povukao briljantan potez, nanizao nekoliko igrača, sjajno pucao, Moya je obranio no odbio je loptu samo do Luisa Suareza koji ju posprema u mrežu za 1:0.

Nakon niza nepravdi koje su išle na štetu Atletica, prvi je živce izgubio Carrasco koji je dobio drugi žuti karton 10 minuta nakon što je Barcelona ostala s igračem manje. I tu je priči, činilo se, bio kraj.

Gerard Pique u 79. minuti radi nepotrebni prekršaj u svom šesnaestercu i poklanja Atleticu jedanaesterac. Loptu je uzeo Kevin Gameiro no pogodio je vratnicu, a lopta je otišla preko gola!

Atletico se ni u tom trenutku nije predavao. Samo dvije minute kasnije gosti odlično kombiniraju, Griezmann izjegava zaleđe, šalje sjajnu prizemnu loptu na drugu vratnicu gdje ju Gameiro šalje u nebranjenu mrežu za 1:1.

Tri minute kasnije Suarez postiže pogodak, no sudac ga opravdano poništava zbog zaleđa. Na isteku 90. minute Urugvajac je nehotice u borbi za loptu udario suparničkog igrača u glavu, zaradio je drugi žuti odnosno crveni!

Atletico je mogao iz prve akcije povesti, međutim ubačaj Corree blokirao je njegov suigrač Griezmann! Da je propustio loptu na njoj bi sam kao duh bio Gameiro i imao bi 100-postotnu priliku za gol.

Bila je to posljednja prilika na utakmici, a nakon toga je sudac podijelio još nekoliko žutih kartona pa odsvirao kraj susreta.

Barcelona će u finalu igrati protiv pobjednika susreta Celte i Alavasa. Prvi susret završio je bez pogodaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider