Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludnica u Baskiji

Nokaut u 89. minuti: Athletic Bilbao nakon Barcelone izbacio i Real Madrid iz Kupa kralja!

U četvrtfinalu Kupa kralja Athletic Bilbao je pobijedio Real Madrid pogotkom u 89. minuti utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Athletic Bilbaa kao posljednji su se plasirali u polufinale španjolskog Kupa kralja. U zadnjem četvrtfinalnom susretu Athletic je u Bilbau pobijedio Real Madrid s 1:0.

Tvrda utakmica odlučena je u samom finišu, u 89. minuti. Tada je Alex Berenguer primio loptu na vrhu suparničkog šesnaesterca, malo iskosa. Sjajno je iz ravnoteže izbacio Nacha i majstorski naciljao suprotni kut gostujućih vrata za 1:0 i veliku pobjedu svoje momčadi.

Podsjetimo kako je u osmini finala Athletic na svom San Mamesu bio bolji i od Barcelone, koju je svladao nakon produžetaka (3:2). Hrvatski nogometaš Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu za Madriđane.

Ranije tijekom četvrtka Betis je odigrao novu sjajnu utakmicu ove sezone te je u San Sebastianu svladao Real Sociedad čak 4:0. Junak ove Betisove pobjede bio je 28-godišnji Juanmi koji je postigao uvodna dva pogotka. Prvi u 12., a drugi u 57. minuti. Pobjeda Betisa je i definitivno potvrđena u 83. minuti kada je Willian Jose realizirao jedanaesterac za 3:0, dok je u 87. Ruibal zabio za 4:0.

U srijedu su polufinale Kupa kralja izborili Rayo Vallecano (1:0 protiv Mallorce) i Valencia (2:1 protiv Cadiza).

Kup kralja, četvrtfinale:

Athletic Bilbao - Real Madrid 1:0 (Alex Berenguer 89)

Real Sociedad - Betis 0:4 (Juanmi 12, 57, Willian Jose 83-11m, Ruibal 87)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider